Παπανικολάου: «Ευλογία να παίζουμε δίπλα σε Διαμαντίδη-Σπανούλη»

papp

Ο Κώστας Παπανικολάου, μετά το τέλος παιχνιδιού και την κατάκτηση του πρωταθλήματος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, μίλησε για τους τελικούς, ενώ στη συνέχεια αποθέωσε τους δύο θρύλους του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ, Διαμαντίδη-Σπανούλη.

Χαρακτηριστικά ο Έλληνας φόργουορντ των Πειραιωτών δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

«Δεν υπάρχουν λόγια για όσα έχουμε ζήσει αυτές τις 15 μέρες. Το μπάσκετ δεν μπορούσε να έχει καλύτερη διαφήμιση από αυτά τα τέσσερα ματς. Ήταν ό,τι καλύτερο. Είχα την ευλογία να ζήσω αυτά τα ματς.

Σίγουρα, για εμένα ο Βασίλης είναι πολύ ψηλά. Αλλά νομίζω ότι σήμερα είδαμε για άλλη μια φορά δύο τεράστιους αθλητές. Αυτοί οι τελικοί ήταν η επιτομή του ελληνικού μπάσκετ. Τα λόγια είναι περιττά. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ήταν ευλογία για εμάς να παίζουμε με αυτούς τους δύο όλα τα χρόνια. Ο ένας σταματάει, ο άλλος συνεχίζει όσο τον κρατούν τα πόδια του. Ελπίζω να είμαστε άξιοι όσοι ερχόμαστε από πίσω. Για τον Φώτση, τον Ζήση, τον Παπαλουκά όχι μόνο τον Διαμαντίδη και τον Σπανούλη.

Για όσους ήταν στην Εθνική το '05 και το '06» πρόσθεσε:

«Η αθλητική άμυνα και η αλληλεγγύη υπήρχε σχεδόν πάντα. Άλλοι εξωγενείς παράγοντας τραβούσαν τα φλας. Το σημαντικότερο σε αυτούς τους τελικούς ήταν ότι άλλαξε ο κόσμος, σέβεται το άθλημα. Δεν γίναμε το τέλειο, αλλά υπήρχε μια βελτίωση τουλάχιστον 50%. Δεν είδαμε να πετούν αντικείμενα στα γήπεδα, υβριστικά συνθήματα καθ' όλη τη διάρκεια του ματς. Μεμονωμένα περιστατικά υπήρχαν. Όλοι θα απολάμβαν αυτή την ατμόσφαιρα όμως. Και η διαιτησία ήταν πάρα πολύ καλή, να τους δώσουμε συγχαρητήρια».