Πολύ σκληροί για να πεθάνουν (vid)

thunder warriors curry

Τι κι αν έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Τι κι αν έβλεπαν το δίδυμο της Οκλαχόμα να κάνει πράγματα και θαύματα. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν είναι διατεθειμένοι να παραδοθούν τόσο εύκολα στους Θάντερ, αφού με τη νίκη τους στον 5ο τελικό της Δύσης με 120-111 μείωσαν τη σειρά σε 3-2 και παρέμειναν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης.

Αυτή τη φορά το supporting cast του Στεφ Κάρι έκανε καλά τη δουλειά του και δεν τον άφησαν να προσπαθεί μόνος του με τον Κλέι Τόμπσον. Όχι ότι οι «splash brothers» δεν χρειάστηκε να βάλουν το χεράκι τους. Το έβαλαν και με το παραπάνω. Ο Κάρι ήταν ο πρώτος σκόρερ των «Πολεμιστών» με 31 πόντους, έχοντας 6/12 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 10/10 βολές, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Τόμπσον πρόσθεσε άλλους 27 πόντους με 8/21 σουτ εντός πεδιάς και 9/10 βολές.

Όμως το κλειδί για την επικράτηση των Γουόριορς ήταν η παρουσία των Αντριου Μπόγκουτ (15 πόντοι, 7/9 δίποντα, 14 ριμπάουντ), Μαρίς Σπάιτς (14 πόντοι) και Ντρέιμοντ Γκριν (11 πόντοι, 13 ριμπάουντ): «Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Υποτίθεται ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας» σχολίασε ο Στεφ Κάρι, ενώ για τον σούπερ σταρ του Γκόλντεν Στέιτ μίλησε ο Στιβ Κερ: «Έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό θέλει να κάνει κάθε μα κάθε βράδυ».

Στον αντίποδα, δεν έφταναν οι 40 πόντοι του Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 12/31 σουτ εντός πεδιάς και 13/13 βολές, ενώ ο Ράσελ Γουέστμπρουκ έφτασε και πάλι κοντά στο τριπλ νταμπλ με 31 πόντους (11/28 σουτ), 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ενώ είχε και 7 λάθη. Ο Σέρτζε Ιμπάκα συμπλήρωσε άλλους 13 πόντους, ενώ ο Στίβεν Άνταμς είχε 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.