Ο Ντόρσει στην Εθνική Ανδρών;

tyler dorsey

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πιθανότατα θα βρίσκεται στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, με σκοπό την προεπιλογή των παικτών που θα λάβουν μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Τορίνο.

Ο 20χρονος γκαρντ ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 που διεξήχθη στην Κρήτη, αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και είναι σημαντικό η νέα Εθνική να «επενδύσει» στο ταλέντο του. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης και το επιτελείο του, πήραν λοιπόν την απόφαση να καλέσουν τον ανερχόμενο παίκτη του Oregon, που τη φετινή χρονιά πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα του NCAA και ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή για το draft του 2016. 

Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος στη rookie season του στο κολεγιακό πρωτάθλημα μέτρησε 13,4 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά ματς, αναμένεται να βρίσκεται στην προεπιλογή του προπονητή της Εθνικής για το προολυμπιακό τουρνουά.

Ο νεαρός αθλητής θα προσπαθήσει να πείσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ της Εθνικής που θα ταξιδέψει στην Ιταλία.