Σενάριο για εθνική Κύπρου και Παππά

papaskupros

Ο Νίκος Παππάς φέρεται να θέλει να αγωνιστεί με την Εθνική Κύπρου και η ΚΟΚ έχει έρθει ήδη σε επαφή μαζί του.

Ο 26χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί με την φανέλα της Εθνικής Κύπρου. Η είδηση έγινε γνωστή από την ιστοσελίδα balla.com.cy και αναφέρει πως ο Παππάς έχει Κυπριακό διαβατήριο και είναι και επιθυμία της μητέρας του. Το σίγουρο είναι ότι θα ξεκαθαρίσουν όλα μετά το τέλος των πλεί οφ της Α1 και ίσως περιμένει και στο αν θα κληθεί στην Εθνική Ελλάδος για το Ρίο.

Πάντως πληροφορίες λένε πως τα δημοσιεύματα είναι λανθασμένα, όπως φέρεται να έχει πει ο ίδιος στο στενό του περιβάλλον.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας balla.com.cy:

«Αυτό κι αν είναι ΜΠΑΜ! Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος διαπρέπει με τον Παναθηναϊκό και στα πλέι οφ που είναι σε εξέλιξη στην Ελλάδα, «ψήνεται» να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα της Κύπρου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Balla, η ΚΟΚ είναι σε επαφή με τον Νίκο Παππά, ώστε να γίνει εφικτή μία κίνηση που θα ενισχύσει αφάνταστα την Εθνική μας!

Ο 25χρονος καλαθοσφαιριστής έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγωνιστεί στην Εθνική μας! Το θέμα, όμως, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και τίποτα δεν είναι οριστικό. Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι η επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί στην Εθνική μας και οι επαφές που έχει κάνει η Ομοσπονδία με τον καλαθοσφαιριστή.

Αν ο Παππάς πει το τελικό ΟΚ, τα πράγματα θα είναι απλά στη συνέχεια, από τη στιγμή που έχει κυπριακό διαβατήριο (η μητέρα του είναι Κύπρια): οι διαδικασίες που πρέπει να γίνουν από την ΚΟΚ προς την FIBA δεν είναι... βουνό από τη στιγμή που έχει το διαβατήριο (σ.σ.: έχουν γίνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις).

Βέβαια οι εμφανίσεις του Νίκου Παππά στα πλέι οφ μάλλον δεν ενθουσιάζουν την Ομοσπονδία, αφού πλέον υπάρχουν κάποιες πιθανότητες ο νεαρός σούτινγκ γκαρντ να κληθεί στην Εθνική Ελλάδος, εξέλιξη που προφανώς θα λειτουργήσει εις βάρος της προσπάθειας που γίνεται να αγωνιστεί στην Εθνική μας. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Φώτης Κατσικάρης, θα ανακοινώσει τις κλήσεις για το προολυμπιακό τουρνουά και, μολονότι σε πρώτη φάση δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Παππάς θα είναι στις κλήσεις του, εντούτοις οι εμφανίσεις του στα πλέι οφ ίσως αλλάξουν τα δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το τέλος των πλέι οφ στην Ελλάδα. Τότε θα μάθουμε αν η επιθυμία του Νίκου Παππά να αγωνιστεί με την Εθνική Κύπρου θα γίνει και πραγματικότητα. Όπως γίνεται αντιληπτό, αν γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για σούπερ κίνηση για την Εθνική μας ομάδα!».