«Μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο ηγέτη ο Παππάς»

thumbnail23456

O Γιώργος Σιγάλας μίλησε για τον δεύτερο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και το break των "ερυθρόλευκων" και αναφέρθηκε στον Νίκο Παππά, ο ποίος κατά την άποψή του  μπορεί να γίνει ηγέτης σε Παναθηναϊκό και Εθνική Ελλάδος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σιγάλας στον ΣΠΟΡΦΜ:

Για την εξέλιξη και κατάληξη των δύο πρώτων αγώνων των τελικών: «Το πρώτο παιχνίδι μάς αιφνιδίασε ως προς την τακτική του Παναθηναϊκού και του κ. Πεδουλάκη. Είδαμε έναν Παναθηναϊκό που άνοιξε το ρυθμό, ήθελε να σκοράρει και νίκησε. Χθες το παιχνίδι ήταν κακό σαν θέαμα, αλλά όπως εξελίχθηκε ο Ολυμπιακός έφερε την ισορροπία σε αυτό που έχτισε όλη τη χρονιά. Ζήσαμε μια στιγμή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα που μόνο αυτοί οι δύο παίκτες μπορούν να προσφέρουν. Δεν έχει σημασία αν δεν ήταν τόσο καλοί στο προηγούμενο διάστημα του αγώνα. Ο ηγέτης χτυπά την κατάλληλη στιγμή».

Για την άμυνα πάνω στον Σπανούλη στην τελευταία φάση: «Ο Καλάθης ήταν κοντά στον Σπανούλη κι έκανε ό,τι μπορούσε. Ίσως θα μπορούσε να ήταν μπροστά του ένας πιο ψηλός παίκτης. Είναι εγγυημένο, πάντως, πως ο καλός επιθετικός έχει το πλεονέκτημα και την τύχη στα χέρια του. Αυτό έκανε ο Σπανούλης και στην προηγούμενη φάση ο Διαμαντίδης».

Για την συνέχεια των τελικών: «Το θέμα είναι πώς θα συνεχίσουν οι δύο ομάδες. Αυτό το στυλ παιχνιδιού δεν ταιριάζει σε κανέναν. Θεωρώ πως και οι δύο ομάδες ήταν εγκλωβισμένες και αγχωμένες. Μιλάμε για δύο από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, οπότε όλα μπορούν να γίνουν. Πριν τη σειρά θεωρούσα πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο πλεονέκτημα επειδή έχει την έδρα και είναι σε καλύτερη κατάσταση. Όμως η εικόνα στο ΣΕΦ μού έδειξε πως σε αυτά τα ματς είναι όλα πιθανά. Το θέμα είναι πόσο δουλεμένη είναι η κάθε ομάδα για να αντέξει σε διάρκεια».

Για την κόπωση των παικτών του Παναθηναϊκού: «Ο κόουτς Πεδουλάκης πρέπει να μοιράσει περισσότερο το χρόνο. Για να αντέξει μια ομάδα στην κούραση, πρέπει να ανοίξει περισσότερο το rotation. Άσχετα αν τον καλύπτουν κάποιοι παίκτες ή όχι, πρέπει ο προπονητής να προσαρμοστεί και να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα το υπάρχον υλικό. Άλλωστε τρία ματς το πολύ έμειναν για να κριθεί το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έχει υλικό. Βέβαια όταν είσαι απέξω, κρίνεις εκ του αποτελέσματος. Στο ΣΕΦ ο Ραντούλιτσα και ο Γουίλιαμς έπαιξαν λίγο, αλλά νίκησε ο Παναθηναϊκός».

Για τον Νίκο Παππά: «Εγώ ήμουν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Παππά από την αρχή. Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβαίνει μέσα στην ομάδα. Η ομάδα είναι πάνω από όλους. Θεωρώ πως ο Παππάς μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο ηγέτη για τον Παναθηναϊκό και την Εθνική. Θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ τον Διαμαντίδη και τον Καλάθη. Δεν ξέρω γιατί ο Τζόρτζεβιτς τον είχε παραγκωνισμένο».