Παπανικολάου: «Μίλησε η προσωπικότητα του Βασίλη»

1467503

Ο Κώστας Παπανικολάου, μετά το μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, είπε τα καλύτερα για τον Βασίλη Σπανούλη για το νικητήριο καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

«Νομίζω σήμερα (22/05) ο Βασίλης στη συγκεκριμένη φάση απέδειξε σε όλους αυτό που είναι ως μονάδα, χαρακτήρας, άνθρωπος και προσωπικότητα. Πείτε το όπως θέλετε. Για να φθάσουμε έως εκεί όλοι έκαναν κάτι σωστό. Ελέγξαμε το παιχνίδι, θα ήταν κρίμα να χάσουμε. Θα ήταν κρίμα για την ομάδα μας να χάσει αυτό το ματς, γιατί ελέγξαμε το παιχνίδι και το ρυθμό. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα, αυτό μας έφερε μέχρι την τελευταία φάση. Εκεί μίλησε η προσωπικότητα του Βασίλη, που το έχει ξανακάνει πολλές φορές».

Σε ερώτηση για το «κλειδί» της νίκης τους επί των «πρασίνων», στο ΟΑΚΑ, πρόσθεσε:

«Σε τέτοια παιχνίδια μετρούν πολλά, η καρδιά, η θέληση, το πάθος και μετά η τακτική. Η τακτική είναι κομμάτι των προπονητών και της επόμενης ημέρας. Πάντα, σε κάθε ματς, κάνεις σωστά και λάθη. Πρέπει να επικεντρώνεσαι σε αυτά. Το σημερινό (22/05) παιχνίδι δεν μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο, δείχνει την υπόσταση του ελληνικού μπάσκετ. Το ματς αυτό είναι το ελληνικό μπάσκετ σε δύο φάσεις».