Wild Wild West...brook!

westbrook gsw

Ποιος είδε τον Ράσελ Ουέστμπρουκ και δεν τον φοβήθηκε στον πρώτο τελικό της Δύσης. Για την ακρίβεια οι φίλοι των Ουόριορς μάλλον θα προβληματίστηκαν έντονα ενόψει της συνέχειας, αφού είδαν τον εκρηκτικό γκαρντ της Οκλαχόμα να οδηγεί την ομάδα του στο «μπρέικ» της έδρας μέσα στο Οκλαντ.

Αποτέλεσμα; Οι Θάντερ να αποδράσουν με τη νίκη από το Γκόλντεν Στέιτ και να κάνουν το 1-0 στη σειρά των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ τελείωσε το ματς με 27 πόντους έχοντας 5/17 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 11/14 βολές, 12 ασίστ, 7 κλεψίματα (!!!) και 6 ριμπάουντ: «Ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό κάναμε. Και μάλιστα χωρίς να παίξουμε ένα καλό ματς» σχολίασε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ο οποίος δεν... ήταν μόνος του.

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 26 πόντους με 10/30 σουτ εντός πεδιάς, 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Στίβεν Άνταμς συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν με 16 πόντους (5/8 δίποντα) και 12 ριμπάουντ: «Τα παιδιά έχουν καταλάβει πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Παίζουν έξυπνα, συγκεντρωμένα και γνωρίζουν καλά ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουν ούτε ένα δευτερόλεπτο» ήταν τα λόγια του προπονητή Μπίλι Ντόνοβαν.

Στον αντίποδα οι «Splash Brothers» μπορεί να είχαν μια καλή παρουσία στο παρκέ, αλλά δεν είχαν την ίδια ευστοχία όπως στα περισσότερα ματς της σεζόν. Ο Στεφ Κάρι τελείωσε το ματς με 26 πόντους, 6/14 τρίποντα, 10 ριμπάουντ και 7 σίστ, ενώ ο Κλέι Τόμπσον είχε 25 πόντους με 11/25 σουτ. Λίγο πιο πέρα και ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 23 πόντους με 9/20 σουτ εντός πεδιάς.