ΤΣΣΚΑ και Λοκομοτίβ στο... παρελθόν

cska moscow loko

Κάποιες ώρες απομένουν πριν από την έναρξη του φετινού Final 4 και συγκεκριμένα από τον πρώτο ημιτελικό, το ρωσικό εμφύλιο ανάμεσα στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Ανατρέχοντας στην προϊστορία της συγκεκριμένης αναμέτρησης, παρατηρούμε πως σε επίπεδο Ευρωλίγκας οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες μόλις δυο φορές για τη φάση του Top-16.

Και στις δύο αναμετρήσεις η ομάδα της Μόσχας είχε καταφέρει να κερδίσει την αντίπαλό της με ιδιαίτερη δυσκολία. Στην πρώτη αναμέτρηση η "Ρωσική Αρκούδα" κατάφερε να κερδίσει στην παράταση με 77-84, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τους Τεόντοσιτς (16π. με 7/8 βολές, 5ρ., 4ασ.) και Κριάπα (15π. με 5/6 τρίποντα, 8ρ., 7ασ.). Στη δεύτερη αναμέτρηση οι Μοσχοβίτες επικράτησαν με 94-93 της Κουμπάν, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τεόντοσιτς (25π. με 6/8 τρίποντα και 7/8 βολές). Από την Κουμπάν αυτοί που ξεχώρισαν, ήταν ο Μπράουν (23π., 5ρ.), ο Σιμόν (18π. με 4/5 τρίποντα) και ο Καλνιέτις (10π., 8ασ.).

Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει μεγάλη προϊστορία ανάμεσα στις δυο ομάδες, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αυριανή αναμέτρηση.