«Κρατάμε την μαχητικότητα και τον χαρακτήρα»

sfairopoulos007

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε τα συγχαρητήρια στους παίκτες του για την ανατροπή που έκαναν στο φινάλε και την πρόκριση.


Ο Ελληνας προπονητής δήλωσε αρχικά μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων»: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το χαρακτήρα που έδειξαν και την προσπάθεια που έκαναν στα τελευταία 15 λεπτά. Είχαμε προβλήματα μέχρι το 24' και αμυντικά και επιθετικά. Είχαμε βραχυκυκλώσει. Δεχόμασταν εύκολα καλάθια, χωρίς να υπάρχει καλή αντιμετώπιση, ατομικά και ομαδικά.

Αλλάξαμε το παιχνίδι με την είσοδο των Λοτζέσκι και Χάκετ επιθετικά και με την παρουσία των Αγραβάνη και Παπαπέτρου αμυντικά. Δυναμώσε πολύ και σκοράραμε 56 πόντους σε πολύ μικρό διάστημα. Με την είσοδο και του Σπανούλη που έβαλε μεγάλα σουτ, πήραμε μία διαφορά και κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Κρατάμε το διάστημα που δεν ήμασταν καλοί, αλλά κυρίως τη μαχητικότητα και το χαρακτήρα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ».


Για το αν έπαιξε ρόλο στη χαλάρωση το πώς ξεκίνησε το ματς: «Μπορεί να είναι μία αιτία αυτή. Εχουμε επισημάνει στους παίκτες πως η ΑΕΚ μπορεί να κάνει ζημιά στο επίπεδο που πρέπει να παίξει. Οι παίκτες το είχαν καταλάβει και αντέδρασαν στο τέλος. Εστω και στα τελευταία λεπτά, βρεθήκαμε στο πλάνο μας, κλείσαμε τους διαδρόμους, πήραμε τα ριμπάουντ, βάλαμε εύκολους πόντους και βρήκαμε ψυχολογία».


Για την πορεία του Λοτζέσκι: «Ακόμα ανεβαίνει. Στην αρχή ήταν κάπως νωθρός, αλλά μετά έδειξε πιο έτοιμος. Αυτό έδειξε έλλειψη ρυθμού και όσο προπονείται θα ανεβαίνει. Πιστεύω πως πολύ σύντομα θα βρεθεί στο μάξιμουν της φόρμας του».