«Έκρηξη» Πεδουλάκη για το συμβάν με Διαμαντίδη (vid)

pedoulakis

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης μίλησε για την ήττα της ομάδας του, ενώ ξέσπασε στη συνέντευξη τύπου σε ερώτηση για το άν ο Δημήτρης Διαμαντίδης προκάλεσε με τη συμπεριφορά του πρίν τη διακοπή.

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε:

«Είναι ένα καλό μάθημα για την ομάδα μας. Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί, να μην είναι το μυαλό μας είναι στην επίθεση. Τα δυνατά ματς ξεκινούν από την άμυνα, είχαμε πολλά προβλήματα στο ένας εναντίον ενός, ζεστάθηκαν τα γκαρντ του Άρη, δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ, θεωρώντας ότι είναι κάτι δευτερεύον, αλλά είναι ολόκληρη στρατηγική… Στο δεύτερο δεκάλεπτο είχαμε προβλήματα στο ριμπάουντ που δείχνει έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης. Θα μας δώσει ενδιαφέροντα πράγματα να δουλέψουμε, ειδικά για τα παιδιά που δεν έχουν πολλές εμπειρίες από τέτοια ματς. Πρέπει να βάζουμε περισσότερο το σώμα μας».

Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να ξεκινάει τον Διαμαντίδη τόνισε:

«Έχει συνηθίσει να παίζει αυτό το ρόλο φέτος, να έρχεται από τον πάγκο. Δεν μπορούμε να τον καταπονούμε συνέχεια. Πρέπει να βγουν μπροστά άλλοι παίκτες και να πάρουν μαθήματα. Δεν είναι το πρόβλημα αυτό, αλλά αν είναι θα το λύσουμε. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δυνατοί δεν βάλαμε κορμιά, πόδια… Σαν να μην ήμασταν εδώ. Στα μεγάλα ματς ξεκινάς από πίσω, από την άμυνα. Ο Νικ (Καλάθης) μας έλειψε αρκετά».

Για όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα είπε:

«Περιγράφετε την αντίδραση… Πρώτα να σχολιάσετε τις ροχάλες που φάγαμε, τα αντικείμενα… Πρέπει να τελειώσει αυτό, δεν ζούμε στο ’80 και το ’90. Είναι ευθύνη της αστυνομίας. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο λόγω Άρη, επειδή κάνει μια σοβαρή προσπάθεια».

Σχετικά με τη συμπεριφορά του αρχηγού του Παναθηναϊκού κι εάν προκάλεσε ήταν.. κάθετος:

«Θα αστειεύεστε. Τώρα, να φθάσουμε στο σημείο να σχολιάσουμε τη συμπεριφορά του Διαμαντίδη, φθάνει στα όρια της ασέβειας. Είναι στα όρια της ασέβειας. Το τι γίνεται μέσα στο γήπεδο, το εάν κάποιος κάνει flopping ή κάτι άλλο, αυτό γίνεται στις τέσσερις γραμμές. Μετά που το ματς τελειώνει όλοι είναι αγαπημένοι. Εάν τώρα προσπαθούμε να κάνουμε ένα παιδί που είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά, να βγάλουμε ότι η συμπεριφορά του μέσα είναι απρεπής… Τι να πω… Είναι 36 χρονών, έχει παίξει, έχει δείξει, έχει προκληθεί, δεν έχει απαντήσει, αλλά δεν έχει αντιδράσει δεν, δεν… Αυτά είναι παλιά κόλπα, πάρα πολύ παλιά. Αφήστε τα… Η γκεμπελική μέθοδος και η προβοκάτσια δεν περνούν. Αφήστε τα αυτά. Μιλάμε για ένα παιδί που είναι κόσμημα για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό. Όπως ήταν ο Γκάλης και άλλοι. Δεν θέλω να μπω σε άλλα θέματα. Νομίζω ότι κάνετε ένα άλλο πράγμα, που δεν θέλω. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία».

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε:

«Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα. Αλλά δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν παίξαμε σκληρά στην άμυνα και αυτό το πληρώσαμε. Αφήσαμε τον Άρη να βρει ρυθμό, στο τέλος έβαλαν και μεγάλα σουτ. Πρέπει να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι, για να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό».