«Προνόμιο τέτοια ελληνική συμμετοχή στο φάιναλ φορ»

itoudiiiis

Ο Δημήτρης Ιτουδης αναφέρθηκε στον... εμφύλιο με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, ενώ μίλησε και για τη νέα προσπάθεια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από οκτώ χρόνια.

Αναλυτικά:

Για την πρόκριση της ΤΣΣΚΑ στο Φάιναλ Φορ:
«Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί πως η ΤΣΣΚΑ θα είναι σίγουρα στο Φάιναλ Φορ, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Κάθε συμμετοχή, είτε παλαιότερα ως βοηθός είτε τώρα σαν πρώτος προπονητής μπορεί να σου προσφέρει εμπειρία, αλλά δεν είναι κάτι διαφορετικό. Η ευθύνη ενός πρώτου προπονητή είναι μεγαλύτερη, αλλά και σαν βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό είχα μεγάλες ευθύνες. Για μένα είναι περίπου το ίδιο».

Για την προσφορά των Τεόντοσιτς και Ντε Κολό:
«Ο Τεόντοσιτς και ο Ντε Κολό έκαναν εξαιρετική σεζόν μέχρι τώρα, αλλά ήταν οι συμπαίκτες τους και η λειτουργία όλου του συνόλου που τους βοήθησε να ξεχωρίσουν. Είμαστε περήφανοι που έχουμε παίκτες σαν κι αυτούς».

Για τη μονομαχία με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν:
«Γνωρίζουμε καλά η μία ομάδα την άλλη. Η Λοκομοτίβ έφτασε πανάξια στο Φάιναλ Φορ μετά από μια καταπληκτική πορεία. Έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού με το μικρό ροτέισον που έχουν. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και σκληρό παιχνίδι. Όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, υπάρχουν τρεις τελικοί στο Φάιναλ Φορ, οι δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός. Δύο νίκες χρειάζονται. Τόσο απλά».

Για το πλεονέκτημα εμπειρίας της ομάδας του:
«Θεωρητικά αυτό ισχύει, αλλά υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση. Η Λοκομοτίβ έχει μεγάλο κίνητρο, όχι τόσο μεγάλη πίεση και θέλει να ζήσει τη στιγμή. Η εμπειρία είναι μεν σημαντική, αλλά το παιχνίδι κρίνεται από το τι θα κάνουν οι ομάδες στο γήπεδο».

Για τη μονομαχία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και την πλούσια ελληνική εκπροσώπηση στο Final Four:
«Το κίνητρο είναι το ίδιο, σαν να είχα οποιονδήποτε προπονητή απέναντί μου. Όμως αποτελεί προνόμιο για μια χώρα σαν την Ελλάδα να έχει εκπροσώπηση στο Φάιναλ Φορ, είτε με κάποιον σύλλογο είτε όπως φέτος με παίκτες ή προπονητές σε ξένες ομάδες. Είναι αναμφίβολα ένα επίτευγμα και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».