Χ.Α.Ν.Θ.: «Δείξαμε χαρακτήρα» (pics)

xanth1

Τρελό πανηγύρι στήθηκε μετά τη νίκη της ΧΑΝΘ επί του Αίαντα Ευόσμου με 57-63 στους αγώνες κατάταξης για την 3η και 4η θέση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Κάτι που σημαίνει ότι είναι η 1η υποψήφια για άνοδο στην Β΄ Εθνική ομάδα, έχοντας προτεραιότητα για την κάλυψη τυχόν κενών θέσεων που- ήδη θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν- με βάσει την σχετική προκήρυξη της ΕΟΚ.

«Η σεζόν κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με μια νίκη απέναντι σε έναν δυνατό μαχητικό αντίπαλο όπως είναι ο Αίαντας Ευόσμου. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα, βγάλαμε ενέργεια όταν έπρεπε σε μια χρονιά που γενικότερα πρέπει να πω ότι είχαμε συνέπεια και διάθεση. Θα μπορούσαν ίσως να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα για εμάς εάν είχαμε κερδίσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος την Ξάνθη. Εκείνη η ήττα μας στοίχησε και ψυχολογικά όμως αυτή η νίκη σε ένα παιχνίδι μπαράζ είναι μια ανταμοιβή που αξίζαμε. Η ΧΑΝΘ τα επόμενα χρόνια θα στοχεύσει ψηλά και θα επενδύσει στα παιδιά της» δήλωσε ο τεχνικός της ΧΑΝΘ , Ανδρέας Καραπιπερίδης.

Από τη πλευρά του ο Τεχνικός Διευθυντής των Τμημάτων της ΧΑΝΘ, Δημήτρης Κυριακούτόνισε: «Λένε πως η γεύση που μένει στο τέλος μετά από μια δύσκολη σεζόν είναι και η πιο έντονη. Το να κερδίζεις ένα ματς νοκ άουτ σε έναν αγώνα μπαράζ είναι σίγουρα πολύ σημαντικό. Δείξαμε μια αδυναμία φέτος στο να κερδίζουμε παιχνίδια που είχαν μέσα το «πρέπει» όμως αυτή την φορά βγάλαμε εγωισμό και χαρακτήρα, παλέψαμε και τα καταφέραμε.

Πιστεύω πως καλώς εχόντων των πραγμάτων η ομάδα θα βρίσκεται την επόμενη χρονιά στην Β΄ Εθνική. Χρειάζεται καλή και σοβαρή προετοιμασία ώστε να μπορέσει η ομάδα να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της και να συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Η ΧΑΝΘ αξίζει και πρέπει να βρίσκεται ψηλότερα. Οι προπονητές ακόμη και μετά από σημαντικές νίκες συνηθίζουμε να λέμε πως το ζητούμενο είναι η επόμενη μέρα. Αυτή την επόμενη μέρα θα πρέπει να προετοιμάσουμε σωστά».

Ο Θόδωρος Ελευθεριάδης, ένας από τους καλύτερους παίκτες στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναφερόμενος στο σημείο που κατά την γνώμη του κρίθηκε το ματς είπε: «Κάναμε την διαφορά στο 3ο 10άλεπτο. Ήταν σαν να ξυπνήσαμε μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο στο οποίο είχαμε μείνει πίσω επιθετικά και γενικά παίζαμε χωρίς ενέργεια. Η προσπάθεια μας ξεκίνησε από την άμυνα, αρχίσαμε σιγά σιγά να κτίζουμε την αυτοπεποίθηση μας , τρέξαμε όταν έπρεπε και στα κρίσιμα σημεία του αγώνα δείξαμε σοβαρότητα και συγκέντρωση. Θα μπορούσαμε να τα πάμε και καλύτερα στην κανονική περίοδο όμως χάθηκαν κάπως άδοξα κάποια ματς στον πόντο… Τουλάχιστον κερδίσαμε το μπαράζ και πιστεύω ότι δώσαμε χαράς στην οικογένεια της ΧΑΝΘ».

xanth2

xanth3