Μπρέικ και... 2-1 οι Ράπτορς (vid)

usa today 9285368.0

Οι Ράπτορς πέρασαν νικηφόρα από την έδρα των Χιτ με 95-91, έκαναν το 2-1 στη σειρά και πήραν ξανά το πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά της Ανατολής.

Για τους νικητές, κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Κάιλ Λάουρι με 33 πόντους (5-8 τρίποντα) σε 41 λεπτά, με τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να μένει στα ρηχά, έχοντας 19 πόντους (6-17 σούτ, 7-8 βολές), 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιόνας Βαλανσιούνας, έχοντας 16 πόντους και 12 ριμπάουντ σε μόλις 22 λεπτά, καθώς στη συνέχεια γύρισε τον αστράγαλό του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Απο πλευράς Χιτ, κορυφαίο ήταν ο Ντουέιν Ουέιντ, ο οποίος σημείωσε 38 πόντους (4-6 τρίποντα, 8-8 βολές), έχοντας 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 36 λεπτά, όμως δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη, με τους Τζόνσον-Ντένγκ να είναι άστοχοι (14 πόντους και οι δυο μαζί με 6/17 προσπάθειες) και τον Ντράγκιτς να είναι αρκετά κακός.

Οι Ράπτορς ήταν ανώτεροι με το ξεκίνημα της αναμέτρησης και χάρη στους ΝτεΡόζαν και Βαλανσιούνας κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 19-24. Ακολούθως, η ομάδα του Τορόντο μπήκε και πάλι καλύτερα και εκμεταλεύοντας την αποχώρηση του Χασάν Ουάιτσαιντ, λόγο τραυματισμού στο γόνατο στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά, διαμορφώνοντας το 38-49 στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη και μετά τον τραυματισμό του σέντερ των Χιτ, σειρά είχε εκείνος των Ράπτορς, ο οποίος αποχώρησε από το υπόλοιπο τους ματς. Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα τους, για να έρθει στη συνέχεια ο...καυτός Ουέιντ, ο οποίος με δυο σερί τρίποντα και άλλα δυο σερί δίποντα, έκανε το 68-68 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο μέρος, τον λόγο πήρε ο Κάιλ Λάουρι για το Τόρόντο, ο οποίος με δικές του ενέργειες κατάφερε σε ένα δραματικό φινάλε να οδηγήσει την ομάδα του στη επικράτηση με το τελικό 91-95.