Η «μαγική» βραδιά του Μπάρκλεϊ (vid)

σερ1

Οι φαν του ΝΒΑ τον παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια στο πλευρό των Σακίλ Ο' Νιλ, Ερνι Τζόνσον, Κένι Σμιθ και δη στην εκπομπή «Inside the NBA» του TNT. Ομως υπήρξε ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών στο ΝΒΑ και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να περνάει ποτέ απαρατήρητο.

Ο λόγος φυσικά για τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, ο οποίος πριν από ακριβώς 22 χρόνια και δη στις 4 Μαΐου 1994, πραγματοποιούσε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Ήταν το τρίτο ματς της α' φάσης των πλέι οφ μεταξύ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και των Φοίνιξ Σανς στην «Οκλαντ Κολοζίουμ Αρίνα», όπου η ομάδα της Αριζόνα «σκούπισε» με 3-0 νίκες τους «Πολεμιστές» κερδίζοντας με 140-133!

Το «κοντέρ» του «σερ Τσαρλς» σταμάτησε εκείνο το βράδυ στους 56 πόντους έχοντας 20/27 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 7/9 βολές, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και μόλις δύο λάθη στα 41 λεπτά που τον είχε χρησιμοποιήσει ο Πολ Γουέστφαλ. Αν μη τι άλλο ήταν μια πληθωρική εμφάνιση του Μπάρκλεϊ, για πολλούς ένα από τα καλύτερα «τεσσάρια» (αν και το μπόι του δεν ξεπερνούσε τα δύο μέτρα) στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Νταν Μάρλι τον είχε ακολουθήσει σε απόδοση με 24 πόντους, ενώ οι Κέβιν Τζόνσον, Σέντρικ Σεμπάλος, και Έι Σι Γκριν είχαν συμπληρώσει από 18, 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Στο ρόστερ των Σανς υπήρχε και ο (βαρύς) Ολιβερ Μίλερ (6 πόντοι σε εκείνο το ματς) ο οποίος είχε περάσει και από το ελληνικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα του Ηράκλειου τη σεζόν 1998-99 για πέντε ματς.

Για την... ιστορία, για λογαριασμό των (θεαματικών για το μπάσκετ που έπαιζαν) Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ο Κρις Μάλιν είχε 30 πόντους, ενώ οι Λατρέλ Σπρίουελ και Μπίλι Όουενς είχαν πετύχει από 27 και 18 πόντους.

 Η βραδιά του Τσαρλς Μπάρκλεϊ