Ο Σισκάουσκας θυμάται τον χαμένο τελικό του 2009

6b94d6953383ee9f9254416200451c9e XL

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας θυμάται το χαμένο σουτ στο τελικό του 2009, ενώ αποθεώνει το κόσμο του Παναθηναϊκού, λέγοντας τα καλύτερα λόγια.

Ο Λιθουανός στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας που έχει blog, ενόψει του Final 4 του Βερολίνου, γυρνάει το χρόνο πίσω στο τελικό με τον Παναθηναϊκό, που ήταν ο μοιραίος καθώς έχασε το τελευταίο σουτ και οι "Πράσινοι" κατέκτησαν το 5ο Ευρωπαϊκό τους.

Αναλυτικά όσα έγραψε:


«Επιστρέφω στο Βερολίνο, όπου η ομάδα μου, η ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε στον αγώνα του τίτλου το 2009, μετά από ένα σουτ μου που μπήκε και βγήκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Δε νομίζω, πάντως, πως θα είναι για μένα δύσκολο να επιστρέφω στο Βερολίνο. Ετσι είναι τα σπορ. Εχουμε άσχημες αναμνήσεις από το Βερολίνο, αλλά μπορείς να το δεις από δύο πλευρές. Θυμάμαι πως είχαμε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο στον τελικό και χάναμε με 20 πόντους. Ξοδέψαμε τόση ενέργεια και κάναμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στη διεκδίκηση, αλλά δεν ήμασταν τυχεροί στο τέλος.


Επειδή ήταν ένα σουτ που έκρινε τον τίτλο, οι αναμνήσεις μου είναι έντονες από αυτό. Φυσικά, πίστευα πως αυτό το σουτ θα μπει, όταν άφησα την μπάλα από τα χέρια μου. Χτύπησε το μπροστά μέρος της ρακέρας και μετά βγήκε έξω. Θυμάμαι τη στιγμή, αλλά δεν το σκέφτομαι πολύ. Πλέον απολαμβάνω τη ζωή και δεν το ξαναζώ».

Μάλιστα, ο Σισκάουσκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Final Four του 2007 που διεξήχθη στην Αθήνα, όταν ο ίδιος ήταν παίκτης του Παναθηναϊκού. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μου Final Four, στην Αθήνα το 2007, όταν μπήκαμε στο παρκέ και ο κόσμος του Παναθηναϊκού άρχισε να τραγουδά. Ηταν κάτι αξέχαστο».