«Ξεχωρίζουμε τα… καρότα από την πραγματικότητα!»

timthumb

Ο Ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, ανέφερε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Goal News πως η πρόταση της FIBA συμφέρει περισσότερο οικονομικά τον Άρη, σε αντίθεση με αυτή της Ευρωλίγκας.

Χαρακτηριστικά οι δηλώσεις:

Πώς θα περιγράφατε τη φετινή εμπειρία της ενασχόλησής σας με τα διοικητικά του Αρη, καθώς είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με αθλητική εταιρεία. Υπήρχαν στιγμές που έπρεπε να κάνετε αυτό που λέμε «διαχείριση κρίσης» με αφορμή ανεπιθύμητες ήττες;

«Κρίσεις διαχειριστήκαμε, αλλά πάντα με επαγγελματισμό. Εχουμε μάθει να χειριζόμαστε κρίσεις στην επιχειρηματική μας καθημερινότητα και έτσι δεν μας ήταν κάτι ξένο. Αυτό, πάντως, που δεν είχαμε υπολογίσει είναι οι ατελείωτες ώρες δουλειάς που είναι συνδεδεμένες με τη διαχείριση μιας επαγγελματικής ομάδας στην Ελλάδα. Ηταν στιγμές που αναγκάστηκα να ασχοληθώ περισσότερο με τον Αρη από ό,τι με όλες τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητές μας μαζί. Ως λαός οι Ελληνες είμαστε πολύ ενθουσιώδεις και ίσως να ήταν το δυσκολότερο πράγμα να διαχειριστούμε από άποψης management».

Τι έχετε να πείτε σε όσους άσκησαν κριτική στην επιλογή σας στο θέμα της επιλογής της ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην οποία θα έπρεπε να παίξει ο Αρης; Φαντάζομαι ότι ήδη γνωρίζετε πως πολλοί επιμένουν λέγοντας πως «ο Αρης θα έπρεπε να παίζει στην Ευρωλίγκα»…

«Δεν υπήρχε πιθανότητα να παίξει ο Αρης στην Ευρωλίγκα παρά μόνο για τη χρονιά όπου θεωρητικά θα κερδίζαμε το Eurocup. Και αυτό μόνο αν μας έδιναν ειδική άδεια διότι το ιστορικό μας γήπεδο δεν θεωρείται άξιο να φιλοξενήσει αγώνες της Ευρωλίγκας. Εχουμε μάθει να ξεχωρίζουμε τα λεγόμενα «καρότα» από την πραγματικότητα. Η αγορά της Ελλάδος είναι πολύ μικρή για να χωρέσει 3η ομάδα στην Ευρωλίγκα και το μόνο που ενδιέφερε την εταιρεία τους (σ.σ. τη Euroleague Commercial Assets S.A.) ήταν να παίξουμε στο Eurocup και ας ήταν οικονομικά ασύμφορο για εμάς, μόνο για να έχουν εκείνοι οικονομικό συμφέρον. Το δοκιμάσαμε πέρυσι και κάναμε πολλά μίτινγκ με ανθρώπους της Ευρωλίγκας, αλλά δυστυχώς η αδιαφάνεια στα οικονομικά μαζί με τα μελλοντικά τους σχέδια δεν μας επιτρέπουν να συμμετάσχουμε εφόσον υπάρχει εναλλακτική λύση που δίνει ακριβώς αυτά που μας λείπουν από το Eurocup μαζί με πραγματοποιήσιμο όραμα ανάπτυξης του μπάσκετ σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική κ.τ.λ. Επίσης διαφωνούμε με τις εγγυημένες θέσεις σε Euroleague και Eurocup γιατί υποβαθμίζουν τα εθνικά πρωταθλήματα. To Basketball Champions League είναι το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και η μόνη ευρωπαϊκή διοργάνωση που εγγυάται διαφάνεια στα οικονομικά και αγωνιστικά κριτήρια, καθώς και σεβασμό στα εθνικά πρωταθλήματα».

Οι προσδοκίες του κόσμου ανέβηκαν στο κατακόρυφο με την έλευσή σας. Αισθάνεστε κι εσείς διψασμένος για επιτυχίες και διακρίσεις;

«Βεβαίως, αλλά πάντοτε μέσα σε λογικά πλαίσια. Εχουμε μάθει να είμαστε ορθολογιστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες για την ομάδα. Αντίθετα, υπάρχουν πολλά, όμως θέλουμε να μιλάμε με έργα, όχι απλά με λόγια».

Υπάρχουν τομείς (στο αγωνιστικό) στους οποίους πιστεύετε πως υστερεί η ομάδα; Ποιο το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Αρη κατά τη γνώμη σας;

«Το κύριο χαρακτηριστικό μας είναι ότι είμαστε ομάδα με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως. Υστερήσαμε αρκετές φορές σε ριμπάουντ και ψηλό παιχνίδι, αλλά το αντιμετωπίσαμε ως σύνολο, ως ομάδα».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Α1;«Βλέπουμε στα πλέι οφ πως ο ανταγωνισμός έχει βελτιωθεί. Είδαμε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει την ΑΕΚ στο γήπεδό της, είχαμε πολύ δυνατές μονομαχίες και στα επόμενα παιχνίδια της σειράς… Το ίδιο, όμως, έγινε και στη διάρκεια της κανονικής περιόδου με δύσκολες νίκες των φαβορί και αρκετές εκπλήξεις. Αυτό μόνο καλό είναι για το πρωτάθλημα. Δυστυχώς φέτος δεν έχασαν οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός από άλλες ομάδες μέχρι τώρα, αλλά τα πλέι οφ μόλις ξεκίνησαν…».