«Δεχόμαστε στοχευμένη επίθεση από τη διαιτησία»

aggelopoulos

Η ΚΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωση της τόνισε πως δέχεται επίθεση από τη διαιτησία, ενώ ανέφερε πως ο διαιτητής Γκόντας απέδειξε «αντιενωσίτικη» στάση.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Εδώ και καιρό είχε μείνει μακριά από κάθε είδους αντίδραση, από φιλοσοφία. Η στάση αυτή εκλήφθηκε κάποτε ως αδυναμία. Η διοίκηση της ΑΕΚ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αισθάνεται, όμως, την ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για πρόσωπα και πράγματα.

Η ΑΕΚ πριν από λίγες ημέρες έλαβε μία απόφαση, που αφορά στην ευρωπαϊκή πορεία της. Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από περισυλλογή και διαβουλεύσεις διαρκείας στο εσωτερικό της, όπως απεδείχθη κι από τον χρόνο, που ελήφθη η απόφαση.

Η ΑΕΚ έκρινε, ότι η απόφαση αυτή είναι σύννομη με τις ιστορικές παρακαταθήκες της ομάδας, τις ιδιαίτερες περγαμηνές της, τις προοπτικές που ανοίγονται, τους αγωνιστικούς στόχους της και τις φιλοδοξίες των εκατομμυρίων οπαδών της.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ γνώριζε καλά, ότι αυτή η επιλογή της θα προκαλούσε αντιδράσεις και ενδεχομένως «παράπλευρες απώλειες». Δεν περιμέναμε, ωστόσο, ότι αυτές οι αντιδράσεις θα «εμφανιστούν» με τέτοια εκδικητικότητα, με τέτοια σφοδρότητα, με τέτοιο απύθμενο μένος κατά της ομάδας μας.

Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται έντονα (και) για τη μεθοδευμένη και στοχευμένη «επίθεση», που δέχεται από τη διαιτησία. Για λόγους σεβασμού στις αρχές και στους θεσμούς, κυρίως όμως για λόγους σεβασμού προς το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, η ΑΕΚ επέλεξε να ακολουθήσει την οδό της προάσπισης του αθλητικού ιδεώδους και το δρόμο του υγιούς ανταγωνισμού, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, αποδεχόμενη ότι οι νίκες και οι ήττες διαμορφώνονται εντός αγωνιστικών χώρων, πολλάκις και από ανθρώπινα λάθη.

Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη, ωστόσο, να πατάξει όλους όσοι διαμορφώνουν αποτελέσματα. Είναι αδιανόητο οι «δράστες» να μην τιμωρούνται από τους τοποτηρητές της Διαιτησίας (ΚΕΔ) αλλά κι από τους θεματοφύλακες του αθλήματος (ΕΟΚ), παράλληλα δε να προκαλούν το κοινό αίσθημα κρυμμένοι πίσω από το δήθεν «τεκμήριο αληθείας» του Φύλλου Αγώνα.

Η διοίκηση της ΑΕΚ γνωστοποιεί, ότι ο κύριος Γκόντας, πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης με ΠΑΟΚ της 16/04/16, μετά την κακή εις βάρος της ομάδας μας απόδοσή του, απέδειξε «αντιενωσίτικο» μένος και μετά την αναμέτρηση, καθώς: Ψευδώς αποδίδει στους οπαδούς μας ενέργεια απειλής εναντίον του με στόχευση στην απειλή της ζωής του κι ότι επίσης ψευδώς αποδίδει εις βάρος αθλητή μας την τέλεση του αδικήματος της εξύβρισης. Υπάρχουν κι άλλα θέματα στα οποία θα αναφερθούμε προσεχώς.

Η ΑΕΚ θα συνεχίσει την προσπάθεια, που καταβάλλει για να αλλάξει πεπερασμένες νοοτροπίες στο ελληνικό μπάσκετ. Η ΑΕΚ επέστρεψε δυνατή κι αυτό ενδεχομένως φόβισε όσους είχαν μάθει σε παγιωμένες καταστάσεις. Η ΑΕΚ θα συνεχίσει τη δική της προσπάθεια για πλήρη επανένταξη και στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Προχωράμε…

Το Δ.Σ. της ΑΕΚ»