«Δεν φοβάμαι κανέναν στο παρκέ, έπαθα σοκ με τον Κόμπι»

giannisthanasis

Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκαν στην πορεία τους στις ΗΠΑ, με τον Γιάννη να θυμάται τα λόγια του Κόμπι.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν στην εκπομπή «Pick n' Roll» του OTE TV:

Για το αν έχουν έχουν απωθημένα, ο Θανάσης δήλωσε: «Ηταν λίγο δύσκολα, όταν ήμασταν μικροί. Οπότε δεν υπήρχε χώρος γι' αυτά, θέλαμε απλώς να βοηθούμε ο ένας τον άλλον για να επιβιώσουμε».

Για το event που ετοιμάζουν, o Γιάννης απάντησε: «Προσπαθούμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και αυτός είναι ένας τρόπος, τον οποίον τον ξέρουμε. Ετσι διασκεδάζουμε και έτσι θα προσπαθήσουμε να διασκεδάσουμε τον κόσμο. Αν παίξει αντίπαλος ο Θανάσης, θα τον... φάω (γελια)».

Για το πόσους πόντους θα βάλει ο Γιάννης στο τελευταίο του παιχνίδι: «Δεν ξέρω αν θα βάλω 60, αλλά θα προσπαθήσω να βάλω 20, 25 ή 30. Ισως και 34, για να ταιριάζει με τη φανέλα».

Για όσα του είπε ο Κόμπι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Το να περάσω κάποια λεπτά μαζί του ήταν πολύ σημαντικό. Συνήθως δεν παθαίνω κάτι, αλλά όταν είδα τον Κόμπι έπαθα σοκ. Αν δεν ήταν ο Κιντ εκεί, δεν ξέρω τι θα έκανα.

Για μένα υπάρχουν πάρα πολλοί μεγάλοι παίκτες στο ΝΒΑ. Κάποιοι λένε ότι δουλεύουν σκληρά, αλλά δεν το δείχνουν. Θυμάμαι, όμως, όταν μου μιλούσε ο Κόμπι μού έλεγε πως δούλευε οκτώ ώρες τη μέρα και καταλάβαινα ότι μου λέει αλήθεια. Μου εξήγησε πόσο σημαντικό είναι το καλοκαίρι για ένα παίκτη και να κουραστεί τόσο, ώστε να μην κουράζεται μέσα στη σεζόν».

Για το τι θα τον ρωτούσε τώρα: «Θα τον ρωτούσα πώς έβαλε 60 σε αυτή την ηλικία».

Για το αν ο Γιάννης είναι "φαινόμενο", ο Θανάσης ανέφερε: «Είναι ένα παιδί που δουλεύει σκληρά και θέλει να πετύχει και να χτίσει μία δυναστεία». Οσο για το αν τον προσέχει τόνισε: «Εχουμε μεγαλώσει μαζί, έχουμε ήθος και αξία. Δεν χρειάζεται να τον κρατήσω προσγειωμένο. Του στέλνω συνέχεια μηνύματα και βλέπω όσα παιχνίδια του προλαβαίνω».

Για τη δήλωσή του και το ενδεχόμενο καλοκαιρινών προπονήσεων με τον Λεμπρόν Τζέιμς, ο Γιάννης δήλωσε: «Ειχα πει πως αν μου δοθεί η ευκαιρία να προπονηθώ με τον Λεμπρόν, θα το εκμεταλλευτώ. Αν τα κατάφερνα, θα έπαιρνα και τον Θανάση μαζί».

Για την παρουσία του Λεμπρόν Τζέιμς στο παρκέ, ανέφερε:«Είναι θηριώδης, είναι τεράστιος. Εγώ σκέφτομαι πως είναι ένας από τους καλύτερους και στόχος μου είναι γίνω και εγώ ένας από τους καλύτερους στο ΝΒΑ. Οταν παίζω με τέτοιους παίκτες, γίνομαι άλλος Γιάννης. Δεν έχω φοβηθεί ποτέ».

Για το ποιος ήταν το ίνδαλμά του: «Είχα πολλά πρότυπα. Μεγάλωσα με τον Αλεν Άιβερσον, που έμπαινε στο γήπεδο και δεν φοβόταν κανέναν».

Για τον Στεφ Κάρι: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες και, αυτή τη στιγμή, παίζει καλύτερα από κάθε άλλον αυτή τη στιγμή. Αν τον έβλεπα εκτός γηπέδου, θα έλεγα ότι δεν είναι παίκτης. Φαίνεται σαν παιδάκι στο πρόσωπό».


Για την αδυναμία του στο τρίποντο, τόνισε: «Θα βελτιωθεί αυτό, το υπόσχομαι! Πλέον ως πόιντ γκαρντ σκέφτομαι άλλα πράγματα στο παρκέ. Μιλάω συνέχεια με τον κόουτς Κιντ και τού έλεγα πως δεν μπορώ άλλο να βλέπω τον αντίπαλό μου να με παίζει άμυνα στη βολή» και ο Θανάσης πρόσθεσε: «Αυτό του δίνει κίνητρο και τον κάνει να δουλέψει παραπάνω».

Για το γεγονός πως θα είναι πλέον πλέι μέικερ με ύψος 2.10: «Θα κάνω ο, τι είναι δυνατόν για να μην τον απογοητεύσω. Δεν είναι τυχαίο, όμως. Και στην προπόνηση δουλεύω ως πόιντ γκαρντ. Και εγώ γελούσα στην αρχή, όπως πολύς κόσμος. Μού το είχε πει από φέτος, στην preseason. Μία μέρα, απροειδοποίητα, μου είπε πως θα παίξω πόιντ γκαρντ, πριν καν τραυματιστεί ο Κάρτερ-Ουίλιαμς».

Για το ποιος αμυντικός τον δυσκολεύει πιο πολύ: «Δεν το σκέφτομαι. Θυμάμαι, για παράδειγμα, στο ρεκόρ καριέρας που έκανα με τους Μπουλς ότι με είχε δυσκολέψει ο Τζίμι Μπάτλερ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δεν υπάρχει, όμως, παίκτης που δεν θέλω να με μαρκάρει ή να μαρκάρω».

Για το αν ο Καρμέλο είναι δύσκολος παίκτης και χαρακτήρας, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο υπογράμμισε: «Τα πράγματα αλλάζουν όταν φτάσει στα σημεία που μπορεί να απειλήσει. Αυτός θέλει να είσαι έτοιμος να του... ορμήξει. Σε σύζήτηση που είχα μαζί του, είχε αναφερθεί στην ήττα των ΗΠΑ από την Ελλάδα. Είχε πει πως εσείς ξέρατε να παίζει pick n' roll και όχι εμείς».

Για το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή πως μπορεί να ξεφύγει, ο Γιάννης απάντησε: «Είναι πανεύκολο, αμα θες να το κάνεις. Είμαι χαμηλών τόνων και αυτό με βοηθά να μην παρασύρομαι».
Για τον αδερφό τους, Κώστα Αντετοκούνμπο: «Οσο μπορώ, πηγαίνω και τον βλέπω στους αγώνες και τις προπονήσεις. Τον παίρνω και στις προπονήσεις των Μπακς, καμιά φορά. Οταν παω στα παιχνίδια, γίνεται ένας μικρός χαμός, αλλά προσπαθώ να μην τραβώ την προσοχή. Θέλω να τα βλέμματα να είναι στον Κώστα».

Για το τί σημαίνει «Αντετοκούνμπο», ο Θανάσης τόνισε: «Σημαίνει θάρρος, δύναμη, σημαίνει να είσαι ταπεινός και να έχεις πίστη στη ζωή».

 Για τον αδερφό τους, Κώστα Αντετοκούνμπο: «Οσο μπορώ, πηγαίνω και τον βλέπω στους αγώνες και τις προπονήσεις. Τον παίρνω και στις προπονήσεις των Μπακς, καμιά φορά. Οταν παω στα παιχνίδια, γίνεται ένας μικρός χαμός, αλλά προσπαθώ να μην τραβώ την προσοχή. Θέλω να τα βλέμματα να είναι στον Κώστα».

Για την προσπάθειά του να μείνει στο ΝΒΑ, ο Θανάσης ανέφερε:«Φέτος είμαι free agent, έχω option να πάω σε μία άλλη ομάδα. Εχω αφήσει ανοικτά όλα τα μέτωπα και θα δούμε τί υπάρχει εδώ και στο ΝΒΑ

Εχω δεχτεί προτάσεις και από ελληνικές και από ευρωπαϊκές ομάδες. Θα μπορούσα να παίξω στην Ευρώπη και να δείξω ότι μπορώ να κάνω πράγματα».

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην Εθνική το καλοκαίρι, ο Γιάννης δήλωσε: «Δεν εξαρτάται από μένα. Εκανα μία κουβέντα. Αυτοί έχουν ένα πλάνο για εμένα. Εγώ προσπαθώ να τους πείσω πόσο σημαντικό είναι για μένα να παίξω στην Εθνική, αλλά δεν εξαρτάται από μενα. Εχει να κάνει και με τη θέση που αλλάζω. Οταν γυρίσω το Μάιο, θα κάνω πάλι μία κουβέντα με τον Κιντ και τον GM, τον Χάμοντ. Μακάρι να μπορούσα να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για το αν θυμούνται το παιχνίδι ανόδου ανάμεσα στον Φιλαθλητικό και την Κηφισιά τον Απρίλιο του 2013: «Τι κλάμα είχα ρίξει σε αυτό το παιχνίδι» ανέφερε ο Γιάννης και ο Θανάσης πρόσθεσε: «Αυτό ήταν ένα από τα όνειρά μας, να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1».

Για το αν τους έχει προταθεί να γίνει ταινία η ζωή τους, ο Θανάσης απάντησε: «Πολλές φορές μας το έχουν ζητήσει. Ειδικά εγώ που ήμουν στη Νέα Υόρκη, το άκουγα πολλές φορές».

Για το αν νιώθει αγχωμένος για να παίξει το στο All Star Game και να πάρει ένα πρωτάθλημα, ο Γιάννης τόνισε: «Δεν είμαι καθόλου αγχωμένος. Ξέρω πως με σωστή δουλειά και νοοτροπία θα έρθουν όλα».