Διαμαντίδης: «Πιστεύουμε στην ανατροπή»

13014888 529651913826584 1494589521 n

Ο μεγάλος αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού για την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου, στο περιθώριο της Media Day της Δευτέρας (18/04) στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και πλέον το μόνο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους, είναι το δύο στα δύο στο...σπίτι τους.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:

Για το τρίτο παιχνίδι τους με τη Λαμποράλ Κούτσα, που θα γίνει την Τρίτη (19/04, 21.15) στο ΟΑΚΑ:

«Δεν είναι θέμα πώς είναι για εμένα, αλλά για ολόκληρη την ομάδα. Είμαστε πίσω με 2-0. Στόχος της ομάδας είναι να κερδίσει στο παιχνίδι της Τρίτης (19/04). Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από το να κερδίσουμε. Θα είναι πολύ δύσκολο. Θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου, στην έδρα μας είμαστε καλύτεροι και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι της Τρίτης (19/04)».

Για τα στοιχεία που θα πρέπει να βελτιωθούν σε σχέση με τους δύο αγώνες που προηγήθηκαν στη Βιτόρια: 

«Θα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε ό,τι κάναμε λάθος. Δεν θα διάλεγα ένα πράγμα μόνο, που θα έπρεπε να κάνουμε καλύτερα. Είναι πολλά πράγματα. Πολλές λεπτομέρειες, που πρέπει να δουλέψουμε μέσα στο γήπεδο. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε. Πολύ σημαντικό είναι η διάθεση, το πώς θα παρουσιαστούμε και να μπορέσουμε να το τρενάρουμε. Δεν θα κερδίσουμε από το πρώτο λεπτό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στο τέλος να κερδίσουμε».

Για την εμφάνισή του στο δεύτερο παιχνίδι στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» κι αν θα πάρει, εφόσον χρειαστεί, το τελευταίο σουτ: 

«Δεν είναι θέμα να πάρω εγώ το τελευταίο σουτ. Το θέμα είναι να μη φθάνουμε στο τελευταίο σουτ. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα, για να μην φθάνουμε εκεί».

Για την επιθυμία του να πάρει μέρος στο Final Four του Βερολίνου:

 «Δεν υπάρχει ένα τεράστιο «θέλω» μόνο από εμένα. Όπως ολόκληρη η ομάδα, έτσι κι εγώ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης που δεν θέλει. Κι εγώ θέλω, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είναι η τελευταία μου χρονιά εγώ το θέλω περισσότερο».

Για το εάν υπάρχει πίστη στα αποδυτήρια για την πρόκριση, παρά το 2-0 εις βάρος τους: 

«Σίγουρα, πιστεύουμε οτι μπορούμε να το γυρίσουμε, ολόκληρη η ομάδα το πιστεύει. Θεωρώ ότι όλη η ομάδα καταλαβαίνει ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτό που παρουσιάσαμε στα πρώτα παιχνίδια, ειδικά στο πρώτο. Παίζουμε όντως με μια πολύ καλή ομάδα, αλλά είμαστε κι εμείς πολύ καλή ομάδα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία και όλοι πρέπει να παίξουμε καλά και να πάμε στο Final Four. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα».