«Ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο»

priftis03

Ο Δημήτρης Πρίφτης, μίλησε για τη νίκη του Άρη και το 1-0, της ομάδας του.


O προπονητής του Αρη έδωσε «συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Είναι δύσκολο πάντα το πρώτο παιχνίδι, είναι πολύ κρίσιμο, γιατί ο γηπεδούχος ναι μεν έχει πλεονέκτημα έδρας, αλλά και άγχος. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ενέργεια, ένταση, ρυθμό και όταν άνοιξε λίγο η διαφορά απελευθερωθήκαμε και κερδίσαμε δίκαια. Ξέρουμε ότι δεν θα ήταν εύκολο. Η Κηφισιά έχει μεγάλα κορμιά, γρήγορα πόδια, έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ… Ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε αυτό στο πρώτο ημίχρονο. Περιμένουμε επίσης δύσκολο παιχνίδι και στην Αθήνα, σαν αυτό που έγινε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε και τον κόσμο, τον χρειαζόμαστε πολύ στα πλέι οφ».

Οσον αφορά για τη... μεταμόρφωση της ομάδας του, παρατήρησε πως «και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλές επιθέσεις, καλή κυκλοφορία, αλλά ήμασταν αναποτελεσματικοί. Είναι ένα ζήτημα άγχους που προκύπτει όταν παίζεις πρώτο παιχνίδι πλέι οφ εντός έδρας και πρέπει να επιβεβαιώσεις ό,τι έχεις καταφέρει. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο μαχητικοί από ένα σημείο και μετά, παίξαμε με ενέργεια, βρήκαμε μακρινά σουτ, τα οποία είχαμε και στο στο πρώτο μέρος αλλά δεν τα βάλαμε. Μη ξεχνάτε ότι δεν έχουν παίξει πολλά παιδιά πολλά παιχνίδια πλέι οφ».


Τέλος, ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε πως «ήμασταν ήδη υποψιασμένοι και αυτό ίσως να μας άγχωσε σήμερα, αλλά η Κηφισιά είναι καλή ομάδα και είχε ένα μέσο όρο 90 πόντων στα τρία τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου».