Μοναδικό φινάλε με 60άρα ο Κόμπι! (vids)

kobeb60

Ο Κόμπι Μπράιντ πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση στην τελευταία του... παράσταση και οδήγησε τους Λος Άντζελες Λέικερς στη νίκη με 101-96 απέναντι στους Γιούτα Τζάζ σε ένα κατάμεστο «Staples Center».

Ο «Black Mamba» έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, χθές βράδυ απέναντι στη Γιούτα στο Λ.Α και πραγματικά ήταν συγκλονιστικός. Σε μια αξέχαστη βραδιά, ο σπουδαίος Κόμπι πέτυχε 60 πόντους (!) και χάρισε συγκινητικές στιγμές στον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει από κοντά την τελευταία του... παράσταση.

Ήταν σίγουρο πως ο Κόμπι θα αγωνιζόταν τουλάχιστον 32 λεπτά στον τελευταίο του αγώνα, αλλά ο ίδιος ήθελε να παίξει κι άλλο. Ο σπουδαίος αυτός αθλητής, αγωνίστηκε 42 λεπτά και σημείωσε 60 πόντους (22-50 σούτ, 6-21 τρίποντα, 10-12 βολές), με 17 συνεχόμενους στην τέταρτη περίοδο. Εκτός από το σκοράρισμα, ο Κόμπι είχε 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και όταν πλέον το ματς είχε κριθεί, όλοι οι συμπαίκτες, έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον Μπράιαντ στο κέντρο του γηπέδου, σε μια τρομερά συγκινιτική στιγμή. Αυτό το φινάλε δεν θα το ξεχάσει ποτέ κανείς. Ούτε και ο ίδιος.

Παίκτες όπως οι, Σακ, Φίσερ, Γκασόλ, Νοβίτσκι, Γκαρνέτ, ΛεΜπρόν, Κάρι, Ουέιντ, Άντονι, ο Όντομ ακόμα και οι προπονητές Φίλ Τζάκσον και Γκρέγκ Πόποβιτς μίλησαν γι' αυτόν και είπαν τα καλύτερα λόγια. Ο καθένας τον αποχαιρέτησε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ο «Μάτζικ» Τζόνσον, που έκανε και την παρουσίαση του Κόμπι στην τελευταία αυτή βραδιά, τον χαρακτήρησε ως τον καλύτερο Λέικερ στην ιστορία, με τον ίδιο να απαντάει ανάλογα και να λέει... «Εσύ είσαι ο καλύτερος».

Κόσμος επιχείρησε να τον αγκαλιάσει, να τον αγγίξει την στιγμή της αποχώρησης, να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο αυτό αθλητή. Η τελευταία παράσταση του «Black Mamba» θα μείνει αξέχαστη, ως μια απ' τις καλύτερες, όπως και ο ίδιος. Ένας απ' τους καλύτερους που έπαιξαν μπάσκετ στην ιστορία του NBA... 

Και όπως είπε και ο ίδιος απευθυνόμενος στο κοινό...

«Mamba out».