«Ζωντανός» ο Αρκαδικός, υποβιβάστηκε η Καβάλα!

ARKADIKOS KAVALA

Την τύχη στα χέρια του κρατάει ο Αρκαδικός μετά τη νίκη του απέναντι στην Καβάλα με 74-68! Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη χρειάζεται άλλη μια νίκη την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ προκειμένου να «κλειδώσει» την παραμονή της στην Basket League, ενώ σε περίπτωση ήττας θα ποντάρει και σε εντός έδρας ήττα του Κόροιβου απέναντι στο Λαύριο. Ουσιαστικά είναι οι δύο ομάδες που παλεύουν για το ένα εισιτήριο της παραμονής, αφού η Καβάλα αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία.


Βέβαια υπάρχει και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας με τα Τρίκαλα, το οποίο ευνοεί τον Αρκαδικό και όχι τον Κόροιβο. Αντίθετα η ομάδα της Αμαλιάδας έχει το πάνω μόνο στο ενδεχόμενο της διπλής ισοβαθμίας με τους Αρκάδες αφού έχει καλύτερο συνολικό γκολ αβερέιτζ. Βέβαια μέχρι την επόμενη εβδομάδα υπάρχει καιρός...

Ο Αρκαδικός έκανε το... καθήκον του στην Τρίπολη, ακόμα και αν χρειάστηκε να ρίξει την Καβάλα στην Α2. Ο Κάμερον Τζόουνς πρόσθεσε μία ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του με 19 πόντους (5/9δίπ., 2/6τρίπ., 3/5βολ., 6ασ., 3ριμπ., 3κλ.), ενώ ο Καββαδάς (παρά τα επτά λάθη στα οποία υπέπεσε)  είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι είχαν τα ηνία καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησε την Καβάλα να φανεί απειλητική, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Ο Κρομα ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου με 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 35-29, 60-49, 74-68

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καστρίτης): Καββαδάς 13, Βαν Όστρουμ 6 (1), Νουούτινεν 6, Λι 11 (1), Λέτζιον 5 (1), Τζόουνς 19 (2), Στεφανίδης 9 (2), Τζόουνς, Καλλινικίδης 5, Εζόμο.

ΚΑΒΑΛΑ (Γιατζόγλου): Λέιζερ 6, Γουίλιαμς 10, Μακ Κι 7 (1), Γκέλιος, Κρομά 19 (2), Ταπούτος 7 (1), Σταμπουλης, Κοστόβ 4, Καλαϊτζίδης 5 (1), Γιαννακίδης 6 (2), Λίβας.