Διπλό σωτηρίας για τα Τρίκαλα

layrio trikala

Τα Τρίκαλα κέρδισαν με 75-80 το Λαύριο σε ένα φοβερό ντέρμπι. Με νύχια και με δόντια, λοιπόν, το διπλό στο Λαύριο αποτέλεσμα το οποίο σημαίνει πως οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην Basket League. Bέβαια το ίδιο ισχύει και για τους γηπεδούχους καθώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Πυλαία τον Κόροιβο.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν η μία από την άλλη, με την μεγαλύτερη διαφορά να ήταν το +4 (15-19) των φιλοξενούμενων χάρις το τρίποντο του Σοκο. Το δεκάλεπτο έκλεισε με 20-20.

Στη δεύτερη περίοδο, δεν άλλαξε ο ρυθμός του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια με εξαίρεση στα τρία τελευταία λεπτά όπου τα Τρίκαλα έχτισαν διαφορά 12 πόντων (32-44), με την οποία έκλεισαν και το ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς με πρωταγωνιστές τους Μπάρλος και Μπολτς, το Λαύριο κυνηγούσε το σκορ και μάλιστα ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου έφτασε στο 56-57, το οποίο ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο το ματς πήρε χαρακτήρα ντέρμπι. Ένα λεπτό πριν από το τέλος όμως τα Τρίκαλα πήγαν για το.. μεγάλο διπλό έχοντας αέρα 4 πόντων. Αν και είχαν ευκαιρίες οι γηπεδούχοι στο πιο κρίσιμο σημείο Μπάρλος και Γιαννακόπουλος είχαν 1/4 ελεύθερες βολές με το ματς να θέλει 30' δευτερόλεπτα για να λήξει. Από την άλλη όμως η ομάδα του Κ. Φλεβαράκη με τις 2/2 βολές του Τζόουνς έκανε το 71-76. Έτσι με 20' δευτερόλεπτα να απομένουν Νίξον και Κρούμπαλι προσπάθησαν και έκαναν το 75-78, όμως δεν ήταν αρκετό καθώς ξέμειναν από χρόνο. Το ματς έκλεισε με κάρφωμα ο Μπράουν για το τελικό 75-80.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 32-44, 56-57, 75-80.