Σφαιρόπουλος: «Ήταν δύσκολο να βρούμε ενέργεια»

sfairopoulos04

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά τη λήξη τη αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Χίμκι, τόνισε πως ένας από τους κύριους λόγους, που η ομάδα του γνώρισε βαριά ήττα στη Μόσχα, ήταν η κούραση των παικτών του από τα διαδοχικά παιχνίδια των τελευταίων ημερών.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Χίμκι. Πριν από το παιχνίδι είχα πει πως το ματς ήταν τελικός, αλλά δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίξουμε σε έναν τελικό. Δυστυχώς, παίξαμε πολύ πιο κάτω από το επίπεδό μας. Έπρεπε να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα, να τους καθυστερήσουμε στο παιχνίδι τους και να κάνουμε το δικό μας. Η Χίμκι είναι μια ομάδα ρυθμού, εξαιρετική επιθετικά, αλλά δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα από όσα είχαμε σχεδιάσει για να τους σταματήσουμε. Δεν παίξαμε έξυπνα, δεν δώσαμε κάποια φάουλ που είχαμε να δώσουμε, η διαφορά πήγε πάνω από τους δώδεκα πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Είχαν μεγάλη αυτοπεποίθηση και πέτυχαν σουτ που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε και η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε στη συνέχεια».

Ακολούθως, στάθηκε στην κούραση των παικτών του από τα διαδοχικά δύσκολα παιχνίδια τους εντός κι εκτός συνόρων:

«Δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες, αλλά ήταν ο τρίτος τελικός σε μία εβδομάδα και ήταν δύσκολο για τους παίκτες μου να βρουν ενέργεια και μυαλό για συγκέντρωση, ώστε να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς. Όταν δίνεις συνεχόμενους τελικούς είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις πάντα δυνάμεις. Μέσα σε έξι ημέρες δώσαμε τρεις τελικούς και δεν είχαμε όση ενέργεια θέλαμε για να ακολουθήσουμε το ρυθμό της Χίμκι. Για εμένα αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν καταφέραμε σήμερα (31/03) να ακολουθήσουμε τη Χίμκι».