Πρίφτης: «Μπορούμε να νικήσουμε μεγάλες ομάδες»

prifths arisss

Ο Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε πως η ομάδα του μπορεί να νικήσει μεγάλες ομάδες, ενώ στάθηκε στην εικόνα που δείχνει ο Άρης στην έδρα του.

«Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι. Ήμασταν ανταγωνιστικοί. Είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο επιθετικά, που ήταν αρκετό καλό αμυντικά. Στο δεύτερο ημίχρονο κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και είχαμε καλά μακρινά σουτ. Αυτό μας έδωσε ώθηση. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σε φάσεις μεμονωμένες, φάσεις εμπειρίας. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, παίζαμε μια ομάδα η οποία είναι ένα επίπεδο πάνω από εμάς αυτή τη στιγμή σαν ρόστερ και από πλευράς εμπειρίας. Είναι πολύ καλό ότι μπορέσαμε να αντισταθούμε και να την ανταγωνιστούμε. Στο γήπεδό μας αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, με καλές ομάδες. Αντιστεκόμαστε, μπορούμε πολλές φορές να κερδίσουμε μεγάλες ομάδες. Φτάσαμε κοντά, αλλά αυτό πρέπει να το ξεχάσουμε. Θα πρέπει να ασχοληθούμε με την ουσία της κατάστασης. Η ουσία είναι ότι πρέπει να κάνουμε μία νίκη στα επόμενα δύο ματς για να εξασφαλίσουμε την 3η θέση χωρίς να ενδιαφερόμαστε για άλλα αποτελέσματα και πλησιάζοντας στα πλέι οφ να δούμε ποια θα είναι η διασταύρωσή μας. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό, εύχομαι να μην έχει κάτι σοβαρό ο Χάντερ, καταλαβαίνω πως είναι αυτοί οι τραυματισμοί με τις υποχρεώσεις που έχει ο Ολυμπιακός. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθειά τους και να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη μεγάλη υποστήριξή του σε όσα κάνουμε μέσα στο παρκέ».

Για... black out του Άρη στην τελευταία περίοδο: «Δεν μπορώ να εστιάσω σε μία φάση. Πιστεύω ότι δεχθήκαμε κάποια καλάθια, που δεν θα έπρεπε να δεχθούμε. Κάποια καλάθια στον αιφνιδιασμό, κάποια καλάθια από τον Παπανικολάου. Κάναμε ένα λάθος που ήταν κλέψιμο και κατευθείαν fast break. Είχαμε κακή λειτουργία σε αυτό το κομμάτι, πρέπει να μας απασχολήσει και να το διορθώσουμε. Δεν είναι μόνο αυτά τα πέντε λεπτά, είναι και το πρώτο ημίχρονο στο οποίο επιθετικά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Άλλοτε δεν είχαμε καλή λειτουργία, άλλοτε είχαμε καλή λειτουργία αλλά αν δεν μπαίνει το σουτ όλα φαίνονται άσχημα. Αν παίζαμε 40' εξαιρετικά, όπως είχαμε κάποια καλά διαστήματα στο δεύτερο ημίχρονο, θα κερδίζαμε. Αλλά, υπάρχει και ο αντίπαλος. Ο συγκεκριμένος αντίπαλος με τον τρόπο που παίζει άμυνα είναι δύσκολο να οργανωθείς και να διαβάσεις αυτό που προκύπτει από την αμυντική του τακτική. Εκεί είναι η εμπειρία και η προσωπικότητα των παικτών. Φυσικά, παίζει ρόλο και η κούραση».


Όσο για το αν οι «κίτρινοι» επέλεξαν να στείλουν τον Πρίντεζη στις βολές στο φινάλε, ο Πρίφτης υπογράμμισε: «Δεν καθορίσαμε σε ποιον παίκτη θα γίνει φάουλ. Κατά κάποιο τρόπο παίξαμε ζώνη, η οποία είχε κάποιες τοποθετήσεις για να απογορεύσουμε την πάσα εισαγωγής. Προσπαθήσαμε με αυτόν τον τρόπο, αν μπορούσαμε κάπως, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για κάποιο κλέψιμο, έχοντας δύο παίκτες στην πλευρά της μπάλας να παίζουν overplay και δύο από πίσω να ελέγξουν τα backdoor μήπως κλέψουμε κάποια μπάλα και στη συνέχεια είχαμε πει όπου μπει η μπάλα να κάνουμε φάουλ. Δεν μπήκαμε σε λογική επιλογής, δεν είχαμε τη δυνατότητα αυτή».