Μαρκόπουλος: «Αυτή η ήττα είναι ντροπή για μας»

soulism

 

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟK, κόντρα στο Λαύριο (69-75), μίλησε στη συνέντευξη τύπου και τόνισε πως η ήττα αυτή απομακρύνει την ομάδα του από τους στόχους της, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στο Λαύριο για τη σπουδαία αυτή εμφάνιση.

 

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε:

«Συγχαρητήρια στο Λαύριο για τη νίκη. Για εμάς είναι μεγάλη ντροπή αυτη η ήττα. Μας διώχνει από τους στόχους που αν θες να διεκδικήσεις κάτι και να σε αντιμετωπίζουν ως ΠΑΟΚ, πρέπει να τις αποφεύγεις αυτές τις ήττες. Ευθύνη έχουν όλοι, ίσως τη μεγαλύτερη εγώ. Είναι αδιανόητο να δέχεσαι 30 πόντους από λάθη δικά σου. Είναι πρωτάκουστο. Δεν σταματήσαμε τα λάθη. Πολλά μπορείς να πεις από τεχνικής άποψης αλλά και πάλι θα σταματήσεις εκεί, στα λάθη. Τα κάνουν παίκτες που δεν είναι άπειροι. Όταν η ομάδα παρουσιάζεται με αυτόν τον τρόπο και ο προπονητής έχει την ευθύνη».

Για την εξάδα:

«Είχα πει ότι πρέπει να κερδίσουμε τα τέσσερα παιχνίδια. Από εδώ και πέρα περιπλέκεται η κατάσταση».

Για το ντεμπούτο του Κλάντον:

«Πρώτο παιχνίδι δεν μπορεί να κριθεί. Και καλά να έπαιζε πάλι θα χάναμε. Σήμερα δεν μπορεί να κριθεί».

Σχετικά με το τι θα πρέπει να αλλάξει:

«Παίξαμε μπάσκετ με τον Ολυμπιακό. Σήμερα τι παίζαμε; Θα τρελαθούμε. Τι πρέπει να αλλάξει; Μπορείς να πεις πολλά αλλά δεν νομίζω να υποτιμήσαμε το Λαύριο».

Σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει η ομάδα του:

«Πρέπει να παίξουμε μπάσκετ, να γυρίζει η μπάλα, να παίξουμε άμυνα. Δεν τα κάναμε σήμερα».

 

Ο Γιώργος Δέδας εκ μέρους των παικτών είπε: 

«Δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να πω. Οι σκέψεις μας είναι αυτές που είναι. Χάσαμε ένα ματς που εδώ που έφτασε η σεζόν, έπρεπε να πάρουμε όπως και όλα τα υπόλοιπα. Ερχόμασταν από δύο νίκες και θέλαμε να συνεχίσουμε. Αφήσαμε το Λαύριο να ξεφύγει, κέρδισε ψυχολογία και πήρε το ματς. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάνουμε. Είπαμε ότι θα σταματήσει η Ευρώπη και θα βελτιωθούμε. Δεν σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους αδικούμε όπως και τη δουλειά που κάνουμε σε μία εβδομάδα. Έχουμε ακόμη τρία ματς με ομάδες που παίζουν για την κατηγορία και θα δούμε πως θα τελειώσουμε».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ συνέχισε:

«Κάναμε 16 λάθη στο ημίχρονο, δεν μπορείς να χαρίσεις 16 κατοχές στο ημίχρονο και παρότι κερδίζαμε. Δεν γίνεται αυτό. Κάναμε οχτώ στο δεύτερο αλλά σαν σύνολο είναι τεράστιο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δώσαμε στην άλλη ομάδα περισσότερες κατοχές σε ένα κλειστό ματς».

Για τις ατομικές ενέργειες σε μεγάλα ματς του αγώνα:

«Το πρόβλημα αυτής της ομάδας δεν είναι ότι παίζει εγωιστικά. Όταν είναι κάποιος σε καλή μέρα του δίνουμε την μπάλα. Το φέρνει μόνο του το παιχνίδι αυτό το στιλ».

Όσο για το τι πάει στραβά φέτος για τον ΠΑΟΚ ειδικά εντός έδρας:

«Στην αρχή παίρναμε διαφορές και τις χάναμε. Ήρθε ο Σοφοκλής και για δύο μήνες έπαιζε καλά. Τώρα με το Λαύριο κάναμε ένα βήμα πίσω. Και οι άλλοι μπάσκετ παίζουν. Αν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος το πληρώνεις. Δεν πρέπει να κάνουμε καμία ομάδα να νιώθει άνετα στο γήπεδο μας και το κάναμε πολλές φορές φέτος. Μας κέρδισαν με μεγάλα σουτ».