Η Σερβία στο πλευρό της FIBA

seerbiaa

 

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, η σερβική ομοσπονδία μπάσκετ, έκανε γνωστό πως οι ομάδες της χώρας θα συμμετέχουν στο FIBA Champions League.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν και ομάδες της Σερβίας οι οποίες συμμετέχουν στην Αδριατική Λίγκα και η απόφασή τους θα ανακοινωθεί την Κυριακή (20/3). Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο Ερυθρός Αστέρας θέλει να συνεχίσει στην Ευρωλίγκα, η Πάρτιζαν στο Eurocup, ενώ η Μέγκα Λεκς ενδιαφέρεται για το Champions League.

Η επιστολή της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ:

«Κύριε Μπάουμαν,

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας στηρίζει την ιδέα της FIBA για το Champions League, πιστεύοντας πως η ύπαρξη της διοργάνωσης βασίζεται μόνο σε αθλητικά κριτήρια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ευρώπη.

Οι ιδρυτικές ομάδες της Αδριατικής Λίγκας θα απαντήσουν στις προτάσεις της FIBA και της Ευρωλίγκας την Κυριακή, στις 20 Μαρτίου και έτσι δεν είναι δυνατόν να προδικάσουμε την απόφαση που θα πάρουν.

Σε σχέση με το παραπάνω, η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας εκφράζει την προθυμία των εκπροσώπων του σερβικού πρωταθλήματος να λάβουν μέρος στο FIBA Champions League βάσει των ποσοστώσεων που έχει ορίσει η FIBA για την περιοχή της Σερβίας».