Σταυρόπουλος: «Αρης και ΑΕΚ φοβούνται τον ΠΑΟΚ»

stavropoulos

O Nίκος Σταυρόπουλος επεσήμανε πως ΑΕΚ και Αρης φοβούνται τον ΠΑΟΚ ενόψει πλέι οφ, ενώ παραδέχθηκε πως δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην βρίσκεται στο Champions League της FIBA.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Σταυρόπουλος στον «Arena FM»:

Για τη μεταγραφή του Κλάντον: «Είναι ένας παίκτης που μας προτάθηκε και τον εξετάσαμε. Και ο Μπάνε και εγώ και ο Τέλης και ο κόουτς, ο Σούλης τον εξετάσαμε και αποφασίσαμε πως μπορεί να βοηθήσει. Τον είχα δει το 2013 (σ.σ. στις ΗΠΑ) όταν πήγα για τον Κούπερ, για κοντό και είχα κάποια στοιχεία που βοήθησαν αρκετά ώστε να δώσω παραπάνω πληροφορίες στο σταφ για να τον επιλέξει».

Για την κατάσταση στην οποία είναι ο Αμερικανός: «Είναι καλά. Ξέρει μπάσκετ, είναι παίκτης ομαδικός και παίζει για τους άλλους. Εχει στοιχεία αρκετά, τώρα δεν ξέρω αν προλάβει να τα βγάλει σε έναν μήνα. Νομίζω θα βοηθήσει αρκετά».

Για το αν υπάρχουν στοιχεία για τους παίκτες που βλέπει ο ίδιος κατά τα ταξίδια του στις ΗΠΑ: «Ναι υπάρχουν για όλους. Ξέρουμε που παίζουν και τι κάνουν. Υπάρχει αρχείο για τα στοιχεία κάθε αθλητή. Επειδή και ο Μπάνε έχει πάει στο Πόρτσμουθ, ξέρει πώς δουλεύουν οι Αμερικάνοι. Είναι σημαντικά ταξίδια. Κάνεις επαφές με Αμερικανούς μάνατζερ και έχεις την εικόνα εσύ με το δικό σου μάτι τι μπορεί να κάνει ένας αθλητής. Αυτό είναι πιο εύκολο για να πεις στον προπονητή αν πρέπει ένας παίκτης να αποκτηθεί ή όχι».

Για την ενίσχυση στην περιφέρεια: «Υπάρχει στο μυαλό μας. Δεν είναι τόσο άμεσο. Για εμάς ήταν άμεσο ένα ψηλό παιδί, να έρθει και να βοηθήσει στην προπόνηση και να βοηθήσει στην ρακέτα, κυρίως με τα ριμπάουντ και αυτό το στοιχείο το έχει. Για τους κοντούς, ναι κοιτάμε για ένα παιδί. Αν θεωρήσουμε πως κάποιος μπορεί να έρθει και να βοηθήσει άμεσα, θα προχωρήσουμε».

Για τις αγορές που μπορεί να κοιτάζει ο ΠΑΟΚ: «Εμείς δεν κοιτάμε τώρα την Αμερική. Είναι δύσκολο, είναι η προσαρμογή... Γενικώς κοιτάμε όλη την Ευρώπη. Μπορεί να είναι από Α2 Ιταλίας, μπορεί από Α2 Ισπανίας, μπορεί να είναι ένα παιδί από την Πολωνία, από την Ουγγαρία... Ποτέ δεν ξέρεις πότε ένα παιδί θα βγει στην αγορά. Μπορεί να μην πληρώνεται από την ομάδα του, μπορεί να ήταν τραυματίας και να τον άφησε η ομάδα του. Αν βρούμε κάτι σημαντικό, θα προχωρήσουμε. Αν όχι, η ομάδα μας είναι αυτή που είναι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει παίκτες με λίγα χρήματα: «Επειδή στο σταφ είμαστε μπασκετικοί, είναι πολύ εύκολο για εμάς. Βρεθήκαμε στο γραφείο ο Μπάνε, ο Τέλης, ο κόουτς και εγώ και αποφασίσαμε σε 1-2 λεπτά για τον Κλάντον. Ότι αυτό το παιδί μπορεί να μας δώσει μια βοήθεια. Δεν θα είναι ο σούπερσταρ, αλλά ένα εργαλείο. Βιαζόμαστε για γκαρντ αλλά το θέμα είναι να μην πάμε να πάρουμε έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να κοιμάται κάτω από καμιά... γέφυρα. Το θέμα είναι να πάρουμε έναν παίκτη που θα μπορεί να μας βοηθήσει πραγματικά. Μας προτείνονται 10 κάθε μέρα. Το θέμα είναι να κολλήσει με την ομάδα. Δεν είμαστε κοντά με κάποιον τώρα».

Για την θέση που θέλει να πάρει ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπίσει τον Άρη ή την ΑΕΚ: «Εμένα η άποψή μου δεν είναι αυτή. Εμένα η άποψή μου είναι πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είναι τρίτος, ή δεύτερος ή πρώτος. Το θέμα είναι πως σύμφωνα με τα προβλήματα που είχαμε μέσα στην χρονιά, σύμφωνα με τις ελλείψεις και τους τραυματισμούς, θα πιάσουμε μια θέση. Προφανώς αυτή φαίνεται πως θα είναι η πέμπτη. Δεν έχει να διαλέξεις αντίπαλο. Είναι ή ο Άρης ή η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ από εμάς έχει το πενταπλάσιο μπάσκετ, ίσως και παραπάνω. Ο Άρης έχει το διπλάσιο, ίσως 2,5 φορές πάνω. Οι ομάδες αυτές οι δύο είναι πολύ δυνατές. Αλλά όταν πας σε μια τελική φάση πλέι οφ, μπορούν να ανατραπούν όλα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη δύναμη, τον φοβούνται όλοι. Σας ενημερώνω πως αυτές οι δύο ομάδες δεν θέλουν να παίξουν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Προτιμούν να διαλέξουν άλλες ομάδες, γιατί φοβούνται. Εμείς θα παλέψουμε. Αν πάμε στην τετράδα, είναι ΟΚ. Θα αξιολογήσουμε στο τέλος τι κάναμε και τι δεν κάναμε καλά. Κάναμε λάθη, είναι αλήθεια. Αυτά είναι να βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι την επόμενη χρονιά».

Για το αν έγιναν λάθη στις επιλογές παικτών: «Οχι, γενικά νομίζω πως κάναμε κάποια λάθη. Τα έχουμε συζητήσει μεταξύ μας. Ξέρουμε τι προβλήματα αντιμετωπίσαμε και τι προβλήματα δημιουργήθηκαν στην χρονιά. Εδώ είμαστε για να δίνουμε λύσεις και για να γίνουμε σοφότεροι για την επόμενη χρονιά».

Για το Champions League και αν υπάρχει περίπτωση ο ΠΑΟΚ να αλλάξει γνώμη και να παίξει στο Eurocup: «Οχι δεν νομίζω να υπάρξει κάτι τέτοιο. Θα το δούμε, ας τελειώσει η σεζόν και να δούμε τι θα υπάρξει στο προσκήνιο. Κοντά είμαστε, δεν νομίζω να αλλάξει κάτι σημαντικά για εμάς. Θα πάμε σε αυτήν την διοργάνωση».

Για το μπάτζετ που πρέπει να έχει η ομάδα στο Champions League: «Αυτό είναι ένα θέμα για εμάς. Γι' αυτό λέω να προσέξουμε, να μην βιαστούμε. Θα υπάρχουν ομάδες με μεγάλο μπάτζετ. Με 10-12 ή 15 εκ. ευρώ. Θα είναι πολύ δυνατές oμάδες».