Στο Μουσείο της ΧΑΝΘ η φανέλα του Σχορτσανίτη

sofo

Στο Μουσείο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από την Τρίτη (15/3) η φανέλα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη από την εποχή που ο θηριώδης σέντερ αγωνιζόταν στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Την φανέλα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη από την εποχή που αγωνίζονταν στην Εθνική μας ομάδα (με το νούμερο 15) εξασφάλισε το Μουσείο μας.

Ο πρώην σέντερ του Ηρακλή, του Άρη, της Καντού, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού της Μακάμπι, του Ερυθρού Αστέρα και νυν του ΠΑΟΚ έχει 54 συμμετοχές(με 439 πόντους) με την Εθνική Ανδρών. Πανηγύρισε την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006 στην Ιαπωνία, ήταν παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο(5η θέση), ενώ έχει επίσης κατακτήσει το Χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων το 2002 στην Γερμανία και το Χάλκινο στο Παγκόσμιο Εφήβων το 2003.

Το Μουσείο της Χ.Α.Ν.Θ. ευχαριστεί τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη για την χειρονομία του να μας παραχωρήσει την φανέλα(με ιδιόχειρη αφιέρωση του)και του εύχεται κάθε επιτυχία στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον ΠΑΟΚ".