Ραντούλιτσα: «Ζωντανός θρύλος ο Διαμαντίδης»

1330962

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα μίλησε στην ιστοσελίδα, της Ευρωλίγκας, για τον Διαμαντίδη, για την συνεργασία του με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς αλλά και το που μπορεί να φτάσει ο φετινός Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ραντούλιτσα:

Για τη σημασία της νίκης στην Μάλαγα: «Συνήθως δεν ξεκινάμε πολύ καλά στα παιχνίδια μας και μιλήσαμε μέσα στη σεζόν για το πώς να το βελτιώσουμε. Τελικά, καταφέραμε να παίξουμε με καλή ενέργεια, στο ξεκίνημα, που είναι πολύ σημαντικό απέναντι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως η Μάλαγα. Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στους νέους παίκτες. Εφεραν ενέργεια στην ομάδα και αναβάθμισαν το επίπεδο. Ολα αυτά μάς επέτρεψαν να παίξουμε καλά στη Μάλαγα».

Για το σερί πέντε νικών: «Είναι μία μεγάλη σεζόν. Παίζουμε σε δύο διαφορετικές διοργανώσεις και το θεωρώ λογικό να έχουμε σκαμπανεβάσματα. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να επιστρέψεις. Ημασταν στα κάτω ματς τον Ιανουάριο, αλλά μείναμε μαζί. Είμαστε η ίδια ομάδα, αλλά το καλό είναι ότι μείναμε μαζί. Δεν «σπάσαμε» όπως συμβαίνει με κάποιοες ομάδες όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Ολοι οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλοί άνθρωποι και αυτό φαίνεται μέσα κι έξω από το παρκέ. Αυτό επίσης βοήθησε. Αγαπώ αυτούς τους τύπους και να παίζω μαζί τους».

Για το πόσο μπορούν να βοηθήσουν τα νέα αποκτήματα: «Οπως είπα πριν, έφερα ενέρφεια, αλλά μας βοήθησαν σε πολλούς τρόπους. Είναι όλοι τους πολύ γρήγορι παίκτες και πολύ καλοί τύποι. Ξέρω ότι μερικές φορές είναι δύσκολο για έναν παίκτη να προσαρμοστεί όταν έρχεται από τις ΗΠΑ. Ο Ελιοτ, για παράδειγμα, είναι φοβερός, ανοιχτόμυαλος τύπος και τον βοηθάμε όσο μπορούμε. Εχουμε αποδυτήρια γεμάτα καλούς τύπους και αυτό είναι κομβικό. Είναι τα μέσα της σεζόν και θέλαμε γρήγορη προσαρμογή. Ο Μαρκέζ παίζει πολλά χρόνια στην Ευρώπη».

Για το τί του έλειψε από την Euroleague τα προηγούμενα χρόνια: «Οταν έπαιζα στην Παρτιζάν, δεν είχα πολύ χρόνο, οπότε αυτή είναι η πρώτη σεζόν που αγωνίζομαι πολύ στη διοργάνωση. Φτάσαμε στο Top 16 και ελπίζω να πάμε στο Final Four. Εχω παίξει σε διαφορετικά πρωταθλήματα, αλλά η Euroleague είναι κάτι ιδιαίτερο. Για μένα, αυτό είναι το αληθινό μπάσκετ. Από τακτικής πλευράς, πρέπει να σκέφτεσαι περισσότερο και να παίζει για την ομάδα για να είσαι πετυχημένος και να κερδίζεις τίτλους. Τώρα, νιώθω αυτή την ομάδα οικογένεια και χτίζουμε κάτι πολύ καλό. Από την αρχή της σεζόν, δουλεύουμε σκληρά για κάτι μεγάλο. Επίσης μου έλειψαν οι φίλαθλοι. Εχω βρεθεί σε πολλά μέρη, αλλά δεν έχω δει ποτέ φίλους όπως αυτοί του ΠΑΟ. Μας υποστηρίζουν σε κάθε παιχνίδι και γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι».

Για το πώς είναι να παίζει με τους Διαμαντίδη και Καλάθη στην περιφέρεια: «Είναι εύκολο για μένα, γιατί στο μπάσκετ υπάρχει πάντα σύνδεση μεταξύ κοντών και ψηλών. Θέλουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να κάνω καλά σκριν για εκείνους και αυτοί πρέπει να μου πασάρουν την μπάλα. Φυσικά, είναι τιμή να παίζω με τον Δημήτρη. Είναι ζωντανός θρύλος και απίστευτος παίκτης. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω σε κανέναν ποιος είναι και πόσο επιτυχημένος είναι, οπότε το απολαμβάνω. Ο Νικ είναι διαφορετικός παίκτης, αλλά με βοηθά επίσης. Εχουμε πολύ καλή επαφή. Πολλές φορές λεει: "πρέπει να φροντίσω τον ψηλό", οπότε πρέπει να τον φροντίσω κι εγώ».

Για το υψηλό ποσοστό του στις βολές: «Αυτό που κάνει είναι να μην σκέφτομαι κάτι όταν εκτελώ βολές. Φυσικά, πρέπει να προπονήσε πολύ και νομίζω ότι το κάνω. Δεν υπάρχουν μυστικά».

Για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα: «Ανυπομονώ. Το Βελιγράδι είναι η πόλη μου και πάντα είναι ιδιαίτερο συναίσθημα να παίζω με ομάδες της πατρίδας μου. Δεν έχω επιστρέψει σπίτι απ' την αρχή της σεζόν, οπότε πρόκειται να είναι ιδιαίτερο. Ολοι νιώθουμε ότι χρωστάμε κάτι στον Ερυθρό Αστέρα γιατί μας νίκησε στην έδρα μας».

Για το αν τον βοήθησαν οι Τζόρτζεβιτς και Κούζμιτς να προσαρμοστεί: «Ηταν σημαντικό, αλλά όχι το πιο σημαντικό. Πρώτα απ' όλα, αγαπώ να παίζω για τον Σάσα. Εχουμε πολύ καλή επαφή. Χτίζουμε μία σχέση παίκτη-προπονητή γιατί περνούμε πολύ χρόνο μαζί όλη τη σεζόν. Ο Κούζμιτς και εγώ γνωριζόμαστε από την Εθνική ομάδα και είναι πάντα ωραίο να έχει κάποιον, με τον οποίο μιλάς την ίδια γλώσσα. Πάιζουμε με τον Σάσα Πάβλοβιτς πρώτη φορά και είναι ένας από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχα ποτέ. Ο Γιάνκοβιτς με βοηθά γιατί μιλά και τις δύο γλώσσες. Ο, τι χρειαστώ εδώ στην Αθήνα, είναι εδώ για να βοηθήσει».

Για το πόσο μακριά μπορεί να πάει φέτος ο Παναθηναϊκός: «Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και να μην κοιτάζουμε ούτε πίσω ούτε πολύ μπροστά. Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι πάντα το επόμενο. Ζούμε τις στιγμές και δεν κοιτάμε πίσω, οπότε καμιά φορά ξεχνάμε πόσα πολλά έχουμε πετύχει. Το προπονητικό σταφ είναι κοντά μας, δουλεύει για εμάς και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Είμαστε, όντως, πιο κοντά στα πλέι οφ απ' ότι ήμασταν πριν από πέντε εβδομάδες. Αν κρατήσουμε σωστή νοοτροπία και αξιοποιήσουμε το μομέντουμ μας, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».