Σφαιρόπουλος: «Συγχαρητήρια σε όλους, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε»

giannissfairopoulos

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά τη νίκη του Ο Ολυμπιακού, κόντρα στη Λαμποράλ, για την 9η αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας, έμεινε αρκετά ευχαριστημένος και είδε την ομάδα του να επιστρέφει ξανά στα θετικά αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε, ο Έλληνας κόουτς του Ολυμπιακού:

«Ήταν πολύ κρίσιμο παιχνίδι για εμάς. Θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες και τα καλά αποτελέσματα. Είμαστε χαρούμενοι που η νίκη συνδυάστηκε με μια πολύ καλή εμφάνιση. Επικρατήσαμε απόλυτα δίκαια, γιατί ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά και επιθετικά. Ελέγξαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας, δεχθήκαμε λίγους πόντους από μια πολύ επιθετική ομάδα κι έτσι είχαμε ενέργεια και ρυθμό στην επίθεση, κάτι που μας έδωσε εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και αρκετά ελεύθερα σουτ. Συγχαρητήρια σε όλους, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Από μεθαύριο (06/04) ξεκινάμε την προετοιμασία για το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Αυτό που έχει σημασία είναι πως όλοι όσοι μπήκαν πρόσφεραν και προσπάθησαν για την ομάδα. Αυτό είναι το ζητούμενο, να παίζουν όλοι για την ομάδα. Ευχαριστώ τον κόσμο που στήριξε την ομάδα και πιστεύω πως με τη βοήθειά του θα τα καταφέρουμε».

Σε ερώτηση για τη χρησιμοποίηση του Χακίμ Ουόρικ, για πρώτη φορά, απάντησε:

«Θα παίζει στο «5» κυρίως. Είναι ήδη μπερδεμένο το παιχνίδι, δεν ξέρει πρόσωπα, καταστάσεις και συστήματα. Εάν του δώσουμε να παίξει δύο θέσεις, θα τον μπερδέψουμε ακόμα περισσότερο. Είναι ένας πάουερ φόργουορντ που μπορεί να παίξει και στο «5». Στα πέντε λεπτά που έπαιξε σήμερα (04/03) έδειξε την ποιότητά του, αν κι έχει κάνει μόλις τρεις προπονήσεις με την ομάδα. Είναι ένας παίκτης που πιστεύουμε πως θα μας βοηθήσει πολύ».

Ερωτηθείς από Ρώσο δημοσιογράφο για την ψυχραιμία του στις αποφάσεις των διαιτητών στον εκτός έδρας αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρόσθεσε:

«Εδώ είναι η συνέντευξη Τύπου για το Ολυμπιακός-Λαμποράλ Κούτσα. Έχω μιλήσει για τη διαιτησία πριν από το παιχνίδι, δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω».

Κλείνοντας, κλήθηκε να σχολιάσει το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ:

«Είναι ένας παίκτης με πολλά φυσικά προσόντα παρά το ύψος του. Έχει δυνατά πόδια και συνεισφέρει στην άμυνα. Πρόσφερε ένα τρομερό highlight, το κάνει καμιά φορά και στην προπόνηση. Είναι στο ρεπερτόριό του. Ξεσήκωσε τον κόσμο και ήταν κάτι ευχάριστο», εξήγησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.