Ο Μπαρτζώκας άλωσε την Πόλη

eefes loko delanei

Την «χαριστική βολή» έδωσε η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με τη νίκη της (76-61) στην Κωνσταντινούπολη.  Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Έλληνα προπονητή, που όχι μόνο εξασφάλισε τη δεύτερη θέση και συνάμα το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά διεκδικεί την πρωτιά του ομίλου από την Φενερμπαχτσέ.

Αντίθετα, η πανάκριβη Εφές παρέμενε στις τρεις νίκες και πλέον μόνο σε θαύμα μπορεί να ελπίζει στην τέταρτη θέση. Αν μάλιστα δεν έχανε η Τσεντεβίτα από την Νταρουσάφακα, θα ήταν ήδη καταδικασμένη.

Η Κουμπάν ήταν σαφώς ανώτερη και βραχυκύκλωσε τους γηπεδούχους, που έφτασαν με το ζόρι τους 61 πόντους στο γήπεδό του. Με την άμυνα αφετηρία, η ομάδα του Μπαρτζώκα βρήκε ρυθμό στην επίθεση και οι Ντελάνεϊ, Ράντολφ, Κλαβέρ,  έκαναν δύσκολη τη ζωή των Τούρκων.

 Το δεύτερο και το τέταρτο δεκάλεπτο ανήκαν ολοκληρωτικά στη Λόκο που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Εφές και επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία, σ’  έναν αγώνα που έμοιαζε με τελικό για την ομάδα του «Ντούντα» κυρίως.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 28-38, 44-53, 61-76.

ΕΦΕΣ (Ν. Ίβκοβιτς): Τάιους 6, Μπαϊκάν, Μπαλμπάι, Μπράουν 4, Οσμάν 9 (3), Σάριτς 8 (1), Κορκμάζ 3 (1), Γκρέιντζερ 9 (1), Ερτέλ 17 (2), Ντίμπλερ, Ντάνστον 5.

ΛΟΚΟΜΟΤΟΒ (Γ. Μπαρτζώκας): Ντελάνεϊ 19 (2), Σίνγκλετον 5 (1), Ράντολφ 17, Ντρέιπερ, Κλαβέρ 14 (2), Μπίκοφ 5, Τζάνινγκ 7 (1), Βορόνοφ, Ζούμπκοφ 4, Βρόκχοφ 5 (1).