«Πρόσκληση για... μονό στον Αγγελόπουλο»

γιαννακο αγγελο

Ανοικτή πρόσκληση στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο για ένα παιχνίδι μπάσκετ απηύθυνε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος! Και μάλιστα χωρίς να αστειευτεί!

Είναι ολοφάνερο ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός  έχει αφήσει στο παρελθόν το «εκρηκτικό» του προφίλ και δείχνει πολύ πιο ήρεμος στο να αντιμετωπίζει τις όποιες καταστάσεις.

Μιλώντας στο Sport 24, εξήγησε ότι θέλει η αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό να περιοριστεί μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, ενώ υπογράμμισε ότι αν ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» έχει προσωπικά μαζί του, μπορεί να τα λύσει μαζί του με ένα... μονό!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

- Πως βλέπετε την ομάδα μετά τις προσθήκες που έγιναν; Είστε ικανοποιημένος;

«Βεβαίως και είμαι… Η ομάδα δείχνει πλέον ότι θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Πάμε στο κυρίως θέμα… Αναμενόμενο!»

- Όλοι κάνουν λόγο για την αλλαγή στη συμπεριφορά σας. Ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τι λέει γι' αυτό; Συμφωνεί;

«Όσοι με γνωρίζουν μπορούν να το βεβαιώσουν αλλά προσωπικά ουδέποτε αρνήθηκα την αυτοκριτική ούτε κι έκλεισα τα μάτια μου στην αλήθεια. Όταν ανέλαβα τα διοικητικά ηνία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το καλοκαίρι του 2012, είχα κάθε διάθεση να μείνει η αντιπαράθεσή μας με τον Ολυμπιακό, εντός των τεσσάρων γραμμών. Το είχα πει και στην πρώτη μου συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Δυστυχώς μετά την αναίτια προσβλητική επίθεση σε βάρος μου από τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, στον τελικό του κυπέλλου του 2013, έκανα κι εγώ με τη σειρά μου κάποια λάθη. Κάποιες φορές παρασύρθηκα και τα έβαλα με τον ίδιο μου τον εαυτό…

Τον Σεπτέμβριο, στην κλήρωση του πρωταθλήματος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ, ο κύριος Παναγιώτης Τριαντόπουλος, έκανε την πρώτη κίνηση, όπως θυμάστε, ώστε να σταματήσει αυτός ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, δηλώσεων… Αυτός ο «χαρτοπόλεμος» που δεν ήταν ωραίος. Αν και οι αντίπαλοί μας συνέχισαν τις ανακοινώσεις, τις δηλώσεις, τις καταγγελίες και δυναμίτιζαν το κλίμα, εμείς συνειδητά ουδέποτε απαντήσαμε. Το βλέπετε κι εσείς αυτό…».

- Να περιμένουμε δηλαδή την ίδια τακτική και συμπεριφορά από εσάς;

«Το σύνθημά μου είναι ότι η όποια αντιπαλότητα πρέπει να περιορίζεται στα σαράντα αγωνιστικά λεπτά. Ούτε στα δελτία Τύπου, ούτε στις κάμερες, ούτε στις ανακοινώσεις, ούτε με δηλώσεις ή καταγγελίες που μόνο κακό κάνουν. Να σας πω κατι; Στον Παναθηναϊκό ουδέποτε αναζητήσαμε «φαντάσματα» ούτε και δημιουργήσαμε εχθρούς. Προσωπικά δεν έχω τίποτε με κανέναν. Να φανταστείτε δε θα έλεγα όχι στο να προσκαλέσω τον κύριο Παναγιώτη Αγγελόπουλο σ’ έναν αγώνα one on one, ένα… μονό όπως συνηθίζουμε να λέμε».

-Για να λυθεί η παρεξήγηση; Κάνετε χιούμορ φυσικά…

«Κανένα χιούμορ ούτε και προσβάλω… Δε θέλω να παρερμηνευτεί αυτό που λέω. Μέσα από το μπάσκετ, που τόσο αγαπάμε ας περάσουμε το μήνυμα σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα εκτός παρκέ. Αν έχει… προσωπικά μαζί μου ας το λύσουμε έτσι. Θα είναι μια συμβολική κίνηση καθώς θα περάσουμε το μήνυμα που πρέπει. Αν λοιπόν λύνεται το πρόβλημα με ένα μονό, αρκεί να σταματήσει αυτός ο «χαρτοπόλεμος» με τις ανακοινώσεις και το ανούσιο παιχνίδι των δηλώσεων, ας το κάνουμε. Θα προσφέρουμε πολύτιμη υπηρεσία στους Έλληνες φιλάθλους. Είναι πρόσκληση και όχι πρόκληση».