Τζόρτζεβιτς: "Έχουμε δημιουργήσει κάτι πολύ καλό στον Παναθηναϊκό

se

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έμεινε ικανοποιημένος από τους παίχτες του, ενώ σχολίασε και για τα νέα αποκτήματα της ομάδας.

"Ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά, γεμάτη συναισθήματα. Όλοι το ένιωθαν πως ήταν ξεχωριστή βραδιά. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που είμαστε κομμάτι της ιστορίας αυτού του συλλόγου. Το πιο σημαντικό όμως ήταν να κερδίσουμε και να δείξουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Νύχτες σαν αυτή δεν συμβαίνουν συχνά, οπότε όλοι πρέπει να τις εκτιμούν περισσότερο", είπε αρχικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης στην press conference, για να επισημάνει:

"Είναι μια συλλογική, μια ομαδική νίκη. Νιώθουμε ενωμένοι. Είναι κάτι που δουλεύουμε από την αρχή, από την πρώτη μέρα που ήρθα. Αυτή η ενότητα θα μας δώσει τις επιτυχίες στο μέλλον. Η νίκη αρχίζει από μέσα, από τα αποδυτήρια. Κι εμείς έχουμε δημιουργήσει κάτι πολύ καλό εσωτερικά".

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, σχολίασε πως "ένα από τα "κλειδιά" ήταν η μαχητικότητά μας και ο έλεγχος των ριμπάουντ. Η Φενέρμπαχτσε είναι μια αθλητική και σκληρή ομάδα, αλλά την περιορίσαμε. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα πάνω στον Ντίξον, στοιχείο που φαίνεται από το γεγονός πως έδωσε μόλις δύο τελικές πάσες. Αυτό πρέπει να το πιστώσω στους παίκτες που έπαιζαν άμυνα πάνω του, με πρώτο και καλύτερο τον Νικ", και πρόσθεσε:

"Νομίζω πως ο παίκτης που δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα σε εμάς ήταν ο Ούντο, γιατί έκανε πολλά είτε μετά από πικ εν ρολ είτε παίζοντας "ένας με έναν" τους ψηλούς μας. Απόψε πάντως, σε γενικές γραμμές, η άμυνα έφερε τη νίκη".


"Από τέτοιες νίκες πείθονται οι παίκτες πως είμαστε καλή ομάδα"


Σε ερώτηση που του έγινε για το πως βίωσε το διάστημα που ακολούθησε την εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, απάντησε πως "όλοι πρέπει να καταλάβουν από που προέρχεται ο Ερυθρός Αστέρας, γιατί είναι... Σέρβοι και ξέρουν να κερδίζουν μεγάλα ματς. Είμαι προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας και ξέρω πως θα συμπεριφέρονταν. Ήταν όντως μια κακή βραδιά. Είμαστε όμως μία εντελώς διαφορετική ομάδα πλέον. Προσθέσαμε κάποια παιδιά που φέρνουν ενέργεια, αλλάξαμε πράγματα στην προπόνηση, στην επαναφορά των παικτών από παιχνίδια που έπαιξαν πολλά παιχνίδια. Ένιωθα άσχημα που έβλεπα τους παίκτες να "ξεζουμίζονται" γιατί έπαιζαν πολύ", ενώ πρόσθεσε:

"Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ηγούνται δύο πολύ σπουδαίων ομάδων. Το ότι τους νικήσαμε είναι μια πολύ καλή επιβεβαίωση πως δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση. Πάνω απ όλα όμως, οι ίδιοι οι παίκτες πείθονται πως μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Τους είχα τονίσει πριν δύο μήνες ποιος είναι ο στόχος, όχι τώρα που κερδίσαμε. Δεν θα σας το πω τώρα, αλλά μόλις εξελιχθεί η σεζόν και δούμε τι θα έχουμε κάνει".


"Οι νέοι έχουν σωστή νοοτροπία"


Όσο για τους νεοαποκτηθέντες παίκτς; "Ο Χάντερ ήρθε πριν δύο ημέρες, οπότε είναι λίγο χαμένος. Κοιμάται ακόμη, είναι λογικό. Είναι νεαρός, δεν έχει εμπειρία, αλλά μπορεί να μας δώσει διαφορετικά πράγματα από αυτά που έχουμε ως ομάδα. Δεν μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό το παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε σταδιακά να τον κάνουμε να νιώσει πιο άνετα και να προσφέρει. Είναι σημαντικό το ότι απόψε ένιωσε που βρίσκεται. Το κατάλαβε", σχολίασε αρχικά ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και συνέχισε λέγοντας:

"Όσον αφορά τους Χέινς και Ουίλιαμς, δεν θα τους κρίνω απόψε. Θα πω απλά ότι είναι δύο πολύ καλά παιδιά, με σωστή νοοτροπία και διάθεση να δουλέψουν. Είμαι χαρούμενος που έρχομαι για προπόνηση και τους βλέπω μαζί με τους παλιούς, έχω πολλή όρεξη για προπόνηση. Θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να καταλάβουν ακόμη καλύτερα και να "διαβάσουν" το παιχνίδι μας".

Όσο για το πως μετέφερε την πίστη του για νίκη στους παίκτες του; "Αυτή είναι η δουλειά μου, να μεταφέρω στους παίκτες, τη διοίκηση και τον κόσμο την πεποίθησή μου πως θα κερδίζουμε. Δεν θέλω να χάνω ποτέ. Θα αρχίσετε να με γνωρίζετε σιγά σιγά", κατέληξε ο προπονητής του "τριφυλλιού".