«Κόλλησε» του Μαξίελ

MAXIELL

Από τη στιγμή που η Ανκαρα έδωσε αρνητική απάντηση στον Ολυμπιακό για τον Φρανκ Ελεγκαρ, οι «ερυθρόλευκοι» έστρεψαν αμέσως αλλού το ενδιαφέρον τους, αν και χρειάστηκε να... παρεκκλίνουν των αρχικών τους προτιμήσεων.

Όπως είναι γνωστό, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήθελε παίκτη ο οποίος να διέθετε εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά απ ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Και αυτό διότι ο χρόνος πιέζει επικίνδυνα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δηλώσουν παίκτη στην Ευρωλίγκα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης (19:00).

Γι' αυτόν τον λόγο, ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει στρέψει το ενδιαφέρον του σε παίκτες χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία. Ένας από αυτούς είναι ο Τζέισον Μαξίελ (33χρ., 2.01μ.), ο οποίος αγωνίστηκε τη φετινή σεζόν στην Κίνα και δη στην Tianjin Ronggang. Παρόλα αυτά, αν και πίεζε για τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ, οι συζητήσεις δεν προχώρησαν αφού υπήρχε διαφορά στις διαπραγματεύσεις.

Πάντως ήταν ένας παίκτης με πλούσια εμπειρία στο ΝΒΑ, αφού έχει αγωνιστεί 10 χρόνια στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και δη σε Ντιτρόιτ Πίστονς (2005-2013), Ορλάντο Μάτζικ (2013-14) και Σάρλοτ Χόρνετς (2014-15) έχοντας 653 ματς με 5,6 πόντους και 4,2 ριμπάουντ κατά μ.ο.

Παρόλα αυτά δεν ήταν και ο μόνος. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή και με άλλον παίκτη, έχοντας στη λίστα τους και τον Ρόναλντ Ρόμπερτς (25χρ., 2.03μ.) ο οποίος αγωνίστηκε στους Ράπτορς 905 του NBDL, τη θυγατρική ομάδα των Τορόντο Ράπτορς.