Βεργίνης: «Δύο νίκες μέχρι να επιστρέψει ο Ντίλαρντ»

Verginis

Στην ποινή που επιβλήθηκε στον Κέβιν Ντίλαρντ, καθώς και στο άμεσο μέλλον του Απόλλωνα Πατρών αναφέρθηκε ο Δημήτρης Βεργίνης.

Αναλυτικά ο Έλληνας γκαρντ, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, δήλωσε:

"Με ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι για εμάς ξεκινάει η εβδομάδα μιας και θα αναμετρηθούμε στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αρκαδικό. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι στο οποίο καλούμαστε να κάνουμε το καθήκον μας και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Η αλήθεια είναι ότι στα δύο τελευταία παιχνίδια που δώσαμε με ΠΑΟ και με ΑΕΚ δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα μέσα στο παρκέ ωστόσο καλούμαστε στο λιγοστό χρόνο που έχουμε μπροστά μας να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε στους τομείς που πονάμε για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για το επόμενο παιχνίδι. Δυστυχώς κόντρα στην ΑΕΚ δεν βγάλαμε ενέργεια μέσα στο παρκέ και στην άμυνα δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας σε κανένα σημείο.

Πλέον όμως έχουμε αφήσει πίσω μας αυτό το παιχνίδι και έχουμε εστιάσει στη μάχη της Δευτέρας στην Τρίπολη. Μια αναμέτρηση πολύ σημαντική για εμάς στην οποία ας μην γελιόμαστε θέλουμε τη νίκη για πολλούς λόγους. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος μας αντιμετωπίζει σαν τελικό αυτό το παιχνίδι καθώς βάση της βαθμολογικής του θέσης καίγεται για την επικράτηση, όμως και εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για να μπορέσουμε να φύγουμε με το «διπλό» για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με την υπόθεση παραμονή.

Το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και θα πρέπει να «ενεργοποιήσουμε» και πάλι το «όπλο» μας που μας έδωσε το προηγούμενο διάστημα μεγάλες νίκες και δεν είναι άλλο από την άμυνα μας. Στις προπονήσεις δουλέψαμε πολύ πάνω σε αυτόν τον τομέα και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε ανάλογα στις υποχρεώσεις του συγκεκριμένου αγώνα.

Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να φύγουμε από την Τρίπολη με τους δύο βαθμούς καθώς σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπαίνει μπροστά το «πρέπει» για να μπορέσουμε να σώσουμε την ομάδα και στη συνέχεια χωρίς άχγος να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Άλλωστε μαζί με τον προπονητή μας καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στις οκτώ νίκες στο πρωτάθλημα και πλέον πρέπει να κάνουμε και το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα για να έρθει στη συνέχεια η ανακούφιση.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην ποινή του συμπαίκτη μου Κέβιν Ντίλαρντ ο οποίος τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με ποινή αποκλεισμού 2 μηνών. Εμείς όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια έτσι και σε αυτό θα παίξουμε και για τον Κέβιν και ελπίζω μέχρι να επιστρέψει να έχουμε προσθέσει στο ενεργητικό μας δύο ακόμα νίκες».