Παπανικολάου: «Στον Ολυμπιακό οφείλεις να είσαι έτοιμος»

1410344

Ο 26χρονος διεθνής φόργουορντ μετά το παιχνίδι της ομάδας του με τα Τρίκαλα αναφέρθηκε στην ετοιμότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τους παίκτες του Ολυμπιακού, ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε πρόκληση.

Αναλυτικά, ο Κώστας Παπανικολάου, δήλωσε: «δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά να πούμε για το ματς. Εμείς, όπως είπαμε και στο προηγούμενο παιχνίδι, πρέπει να παρουσιαζόμαστε σε κάθε προπόνηση και σε κάθε ματς να δίνουμε τα πάντα, να είμαστε γεμάτοι ενέργεια και θέληση καθώς έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Αν θέλεις να λέγεσαι Ολυμπιακός και να κυνηγάς κάθε στόχο, τίτλους κλπ, θα πρέπει να είσαι 100% έτοιμος. Χωρίς να θέλω να μειώσω ομάδες όπως το Λαύριο ή τα Τρίκαλα, σε ματς σαν και αυτά πρέπει να δείχνεις την κυριαρχία σου από το πρώτο λεπτό και να μην επιτρέπεις στον αντίπαλο να βρίσκει πατήματα διαιτητών ή αν είχαμε άλλους δύο παίκτες θα ήμασταν πιο κοντά. Εμείς στα δύο τελευταία παιχνίδια το έχουμε επιτρέψει αυτό, στο σημερινό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά όπως είπα και πριν, αν θες να λέγεσαι Ολυμπιακός, πρέπει να παρουσιάζεσαι έτοιμος σε κάθε κατάσταση, σε κάθε περίσταση κάθε μέρα στο παρκέ αν θες να κατακτήσεις όσα θέλει να κατακτήσει ο Ολυμπιακός. Στα λόγια είναι όλα εύκολα, όλα φαίνονται στο παρκέ».  

Ο Κώστας Παπανικολάου στη συνέχεια ρωτήθηκε για την κατάσταση που βρίσκεται: «Όσο περνάει ο καιρός θα νιώθω καλύτερα, πιο δυνατός, πιο έτοιμος και μέσα στη χημεία της ομάδας, είναι παιδιά που ήξερα, αλλά και όλοι οι συμπαίκτες μου με βοηθάνε να γίνομαι ένα με την ομάδα, να μαθαίνω κάθε έναν ξεχωριστά και όλους μαζί. Το καλό που έχει ο Ολυμπιακός είναι ότι διαλέγει τους παίκτες όχι μόνο σύμφωνα με το ταλέντο, αλλά και σύμφωνα με τον χαρακτήρα τους και αυτό είναι ένα από τα συστατικά των επιτυχιών του. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».