Στο WNBA η Δημητράκου!

zoe1

Στον μαγικό κόσμο του γυναικείου NBA θα βρεθεί η Ζωή Δημητράκου μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αμπντουλάχ Γκιουλ Γιουνιβέρσιτι. 

Η 29χρονη μπασκετμπολίστρια υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, τους Ουάσινγκτον Μίστικς και θα γίνει η 3η Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μετά την Αναστασία Κωστάκη (Χιούστον Κόμετς) και την Εβίνα Μάλτση (Κονέκτικατ Σανς). Την είδηση έκανε γνωστή ο Αντόμιο Γκαρθία Τούνας μέσω twitter και στη συνέχεια έγινε retweet, τόσο από την ομάδα της στην Τουρκία, όσο και από την ίδια.

Να σημειωθεί ότι η Δημητράκου  έγινε η πρώτη Ευρωπαία (και μοναδική ως τώρα) επαγγελματίας καλαθοσφαιρίστρια που κατάφερε να πετύχει σε κάποιο αγώνα κουντράπλ-νταμπλ (quadruple-double, δηλαδή διψήφιο νούμερο σε τουλάχιστον 4 στατιστικές κατηγορίες), πετυχαίνοντας 49 πόντους, 18 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα και 10 ασίστ. Το πέτυχε στις 22 Μαρτίου 2009, σε αγώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εναντίον του Άρη Χολαργού για την Α1 Εθνική.