Πρίφτης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες»

priftis EXO

Τον απολογισμό της πορείας του Άρη στην Ευρώπη, έκανε ο Δημήτρης Πρίφτης, ενώ αναφέρθηκε και στη δύσκολη συνέχεια που έρχεται για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Πρίφτης στη συνέντευξη Τύπου:

Για την φετινή πορεία του Αρη στην Ευρώπη: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στους παίκτες για όλη αυτή τη διαδρομή στην Ευρώπη και να τους ευχαριστήσω από καρδιάς. Ηταν μία πολύ ωραία εμπειρία για όλους μας. Αν εξαιρέσουμε ελάχιστες στιγμές, όπως το παιχνίδι στην Ιταλία, παντού σταθήκαμε με μεγάλη αξιοπρέπεια και πολλές φορές κάναμε υπερβατικές νίκες. Φυσικά υπάρχει και ένα κρίμα, γιατί ουσιαστικά χάσαμε την πρόκριση για ένα ματς, για ένα σουτ, για ένα λάθος, για μία στιγμή. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να αφαιρέσει το μπράβο που πρέπει να πούμε στα παιδιά. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, η αλληλουχία των παιχνιδιών είναι σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς.
Θα πρέπει να εστιάσουμε εκεί και να δουλέψουμε καλύτερα. Ευχαριστούμε και τον κόσμο, τόσο για την παρουσία του στο Αλεξάνδρειο όσο και μακριά από αυτό. Ηταν πολύ σημαντική».

Για την εμπειρία του Αρη στην Ευρώπη και τι έμαθε από αυτήν η ομάδα: «Κάθε μέρα που ζεις, μαθαίνεις. Ηταν μία καλή εμπειρία για όλους μας και ένα καλό πρώτο βήμα μετά από τρία χρόνια απουσίας από την Ευρώπη. Ενα πρώτο βήμα που κάναμε με μεγάλη αξιοπρέπεια και μία εμφατική νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Επαιξε δυνατά και φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκε».

Για την χαμένη ευκαιρία του Αρη να πάρει την πρόκριση: «Είχαμε τρεις ευκαιρίες. Το παιχνίδι στην Αλμπα και κυρίως τα τελευταία λεπτά. Εδώ είχαμε την ευκαιρία με την Αλμπα, σε ένα σουτ που αν έμπαινε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Στην Νεπτούνας κάναμε την προσπάθεια μας, αλλά μία-δύο φάσεις έκριναν το αποτέλεσμα. Οταν τα σκέφτομαι λέω “κρίμα”, από την άλλη όμως λέω “δόξα τω Θεώ”. Αν θυμηθώ τις σκέψεις μου όταν ξεκινούσαμε, δεν πίστευα ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ελάχιστοι από εμάς είχαν εμπειρία. Ηταν μία ομάδα που φτιάχτηκε με έντονο κίνητρο και το στοιχείο της δίψας».

Για την απουσία των ευρωπαϊκών αγώνων και πόσο θα βοηθήσει την ομάδα: «Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε κάθε παίκτη και όλα αυτά να ενταχθούν στο ομαδικό παιχνίδι. Θα μας βοηθήσει να ξεκουραστούμε. Είναι μέρος της προπόνησης. Ο παίκτης πρέπει να ξεκουράζεται για α αποδώσει. Ολα αυτά όμως, μετά από 15 ημέρες».

Για το fair play με τα τάιμ άουτ που πήρε προς το τέλος του αγώνα, όταν πήγε να ξεφύγει η διαφορά: «Μπήκα λίγο στον πειρασμό, αλλά κυριάρχησε ο καλός μου εαυτός. Εχει να κάνει με μένα και όχι με τον αντίπαλο».

Για τον Τσούπκοβιτς και την αλλαγή στην αγωνιστική του εκόνα: «Αυτό το ερώτημα πρέπει να το απευθύνετε στους εαυτούς σας. Σε κάθε ρόστερ, υπάρχουν κάποια δεδομένα το καλοκαίρι, Προσωπικά έχω αποδείξει, πως ότι κάνω, είναι με αρκετή σκέψη, ανάλυση, αλλά και λάθη. Δεν μπορείς α είσαι 100% εύστοχος σε ό,τι κάνεις. Εκεί όμως έρχεται το στοιχείο της εμπιστοσύνης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ο Τσούπκοβιτς και όλοι οι παίκτες, προπονούνται, έχουν καλή νοοτροπία και όταν χρειάζεται να παίξουν, είναι έτοιμοι. Με χαροποιεί το γεγονός ότι παίζει καλά και αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες».