«To Basketball Champions League ξεκινά τον Οκτώβριο»

CL FIBA

Η FIBA ανακοίνωσε, το πότε ξεκινάει το Basketball Champions League, στο οποία έδωσαν το «παρών» 53 ομάδες από 16 χώρες.

Η ανακοίνωση της FIBA.:

«Συνολικά 53 ομάδες από 16 διαφορετικές χώρες έδωσαν το παρών, εκτός από τις ομοσπονδίες, και ενημερώθηκαν εκτενώς για τα σημεία-«κλειδιά» της διοίκησης, των οικονομικών αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής του Champions League.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων εμφανίστηκαν πρόθυμοι στο να βοηθήσουν στην προώθηση της νεοσύστατης αυτής διοργάνωσης. Δεν απέκλεισαν, επίσης, το ενδεχόμενο να επενδύσουν σε κάποιους τομείς που αφορούν τη διαφήμισή της. Η FIBA και το διοικητικό συμβούλιο του Basketball Champions League θα επεξεργαστούν τις προτάσεις των ομάδων και θα πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις.

Όσο πλησιάζε η συνάντηση της Δευτέρας (8/2), όλο και περισσότερες ομάδες από διάφορες χώρες εκδήλωναν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση. Ομάδες από πρωταθλήματα όπως του Βελγίου, της Τσεχίας, της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Λιθουανίας και της Πολωνίας ήρθαν να προστεθούν σε αυτά των Γαλλία, Ιταλία και Τουρκία.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Πάτρικ Μπάουμαν δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το Basketball Champions League θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη του 2016 και θα αποτελέσει μια εξέχουσα διοργάνωση. Εμείς, ως FIBA, θα προσφέρουμε στιβαρή και συνεχόμενη στήριξη στις ομάδες και τα πρωταθλήματα για να το πετύχουμε. Η σημερινή συνάντηση ήταν άλλο ένα βήμα που θα επιτρέψει στους μετόχους να θέσουν έναν νέο ορίζοντα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω τα πρωταθλήματα και τις ομοσπονδίες για τη δουλειά που έγινε, επιτρέποντάς μας σήμερα να παρουσιάσουμε στις ομάδες ένα καινοτόμο σχέδιο. Το αυξημένο ενδιαφέρον και τα αναλυτικά σχόλια που λάβαμε θα μας βοηθήσουν στο να βελτιώσουμε κάποιους τομείς του σχεδίου».

Τα επόμενα βήματα πριν ολοκληρωθεί το Basketball Champions League, θα είναι να δημιουργήσουμε μια νομική ομάδα όπως και η εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου στις αρχές του Μαρτίου. Η επίσημη ημερομηνία δημιουργίας του Basketball Champions League είναι η 21η Μαρτίου στο Παρίσι».