Σφαιρόπουλος: «Αφιερωμένη στη Θύρα 7»

1403357

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην Θύρα 7, αφιέρωσε τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ, καθώς εμφανίστηκε συγκλονισμένος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

<< Σήμερα κρατάμε μόνο τη νίκη. Είναι σημαντική νίκη, αλλά η εμφάνισή μας δεν μας ικανοποιεί καθόλου. Δώσαμε την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ που είναι καλή ομάδα, να βάλει κάποια σουτ. Η άμυνά μας δεν είχε την ενέργεια και την ένταση που έχει συνήθως. Επιθετικά ήμασταν καλοί, αλλά όχι αμυντικά. Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον αντίπαλο να πιστέψει στη νίκη και να περάσει με 6 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Κάπου εκεί αφυπνιστήκαμε. Βγάλαμε ενέργεια, βάλαμε δυο μακρινά σουτ από τα πολλά ελεύθερα που είχαμε και πήραμε διαφορά. Σε ένα παιχνίδι που είμαστε ευχαριστημένοι με τη νίκη έτσι όπως εξελίχθηκε. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι για δύσκολα ματς. Ο ΠΑΟΚ κλείνει στη ρακέτα και αν δεν είσαι έτοιμος να ευστοχήσεις, σου δημιουργείται άγχος και το πρόβλημα διογκώνεται όσο περνάει ο χρόνος. Μετράει η αποφασιστικότητα στο τέλος, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε το πώς ερχόμαστε να παίξουμε αυτά τα ματς. Σουτάραμε και με άσχημο ποσοστό στις βολές».

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τοποθετήθηκε για την διαμαρτυρία του στον διαιτητή Σταματόπουλο: «Διαμαρτυρήθηκα έντονα γιατί ένα καλάθι δυο πόντων ο Σταματόπουλος το έδωσε για τρεις. Πρέπει να μας έδωσε και κάποια άλλα σφυρίγματα εις βάρος μας. Πρέπει να προσέχουμε πιο πολύ τις επαφές και πως παίζει ο καθένας άμυνα. Δεν μιλάω ποτέ για διαιτησία, αλλά σήμερα ο κ. Σταματόπουλος έκανε αρκετά λάθη».

Επίσης, ρωτήθηκε για την αστοχία του Ολυμπιακού: «Οταν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος και συγκεντρωμένος για ένα ματς συμβαίνει αυτό. Ο ΠΑΟΚ παίζει ένα στυλ μπάσκετ που δεν θέλει να φάει σουτ από τη ρακέτα. Αφήνει τα ελεύθερα σουτ και όταν χάσεις 1, 2, 3 η πίεση μεγαλώνει και σε κυριεύει το άγχος. Ευτυχώς είχαμε παίκτες με καθαρό μυαλό στο τέλος και πήραμε τη νίκη. Ο Σπανούλης έβαλε το μεγάλο τρίποντο, ο Λοτζέσκι το ίδιο. Βάλαμε 40 πόντους από τη ρακέτα, άρα είναι οξύμωρο αυτό το στατιστικό. Αν είχαμε βάλει περισσότερα σουτ από την περιφέρεια, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Σχετικά με τους Δημήτρη Αγραβάνη και Γιάννη Αθηναίου, είπε: «Ο Αγραβάνης έχει ίωση. Εχει πυρετό και κάνει εμετούς. Πάει καλύτερα, από αύριο θα έρθει να κάνει μέρος της προπόνησης. Ο Αθηναίου αισθάνεται ενοχλήσεις ακόμα. Θα δούμε»

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε ότι «εκείνο που έχει σημασία είναι ό,τι έγινε στην αρχή του αγώνα. Τιμήσαμε τη μνήμη των 20 παλικαριών και της μίας κοπέλας που έχασαν τη ζωή τους πριν από 35 χρόνια στο Καραϊσκάκη. Είναι μια θλιβερή στιγμή στην ιστορία της ομάδας μας. Τους αφιερώνουμε αυτή τη νίκη, έστω και τη δύσκολη νίκη. Πρέπει να τους έχουμε στη μνήμη μας και να τους τιμούμε. Αυτή ήταν και η αιτία που αγωνίστηκε η ομάδα με μαύρες εμφανίσεις».