Τζορτζεβιτς: «Τιμή που προπονώ αυτήν την ομάδα»

djordjevic panathinaikos O Σάσα Τζόρτζεβιτς, μετά την αγχωτική νίκη επί της Νταρουσάφακα, επιβράβευσε τους παίχτες του, για την εικόνα που παρουσίασαν, αλλά αναφέρθηκε και στην νέα μεταγραφή των "πρασίνων".

«Δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με πολλούς περιφερειακούς. Μεγάλο ταλέντο για να ανταποκριθεί απέναντι σε όλες τις παγίδες. Τα παιδιά που έπρεπε να βγουν μπροστά εξαιτίας της απουσίας του Διαμαντίδη το έκαναν.

Η προσωπικότητα του Καλάθη φάνηκε και ήταν συγκεντρωμένος σε όλο το παιχνίδι. Είμαι πολύ χαρούμενος και είναι τιμή μου που προπονώ αυτήν την ομάδα για τον τρόπο που αντέδρασε τρεις μέρες μετά την ήττα. Είμαστε ομάδα, είμαστε μαζί. Αγαπώ ότι παλεύουμε μαζί. Οι λέξεις του Καλάθη για τους συμπαίκτες του σας λέει τα πάντα. Είναι κάτι που τον κάνει να νιώθει τιμή αυτόν κι όλους τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια.
Αναφορικά με το παιχνίδι, κάποια επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο μας βοήθησαν. Πάβλοβιτς και Γιάνκοβιτς έπαιξαν καλή άμυνα. Αν δεν είχαμε τόσα πολλά λάθη θα είχαμε κερδίσει ευκολότερα. Στο πρώτο ημίχρονο δεχτήκαμε δώδεκα πόντους από αιφνιδιασμούς, αλλά το αντιμετωπίσαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φελντέιν δέχτηκε παγίδες από τους αντίπαλους και θα έπρεπε να μετακινεί την μπάλα γρηγορότερα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια όλα τα παιδιά, ήταν τρεις μέρες δύσκολες αλλά συνεχίζουμε όλοι μαζί».

 

Για το πόσο δύσκολο ήταν για τον κόουτς να προετοιμάσει μία ομάδα να είναι καλά ψυχολογικά: «Ένας από τους βοηθούς μου είπε ότι ήταν μία νίκη του προπονητή. Είναι δύσκολο να ανεβάσεις την ψυχολογία των παικτών. Κάναμε καλές προπονήσεις και οι παίκτες πήραν όλες τις πληροφορίες για το πώς έπρεπε να παίξουν. Ευχαριστώ και τον κόσμο μας για την βοήθεια και την ωριμότητα που έδειξαν. Εκ μέρους όλων ένα μεγάλο ευχαριστώ».

 

Για το αν ξημερώνει μία καλύτερη μέρα μετά την δύσκολη και μεγάλη νίκη:

«Συμφωνώ. Για εμένα η πρώτη μεγάλη νίκη ήταν αυτή απέναντι στον Άρη, χωρίς τον Καλάθη. Δεν γίνεται να έχουμε την ίδια ενέργεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Προσπαθούσαμε να βρούμε τη δύναμη για να προχωρήσουμε παρά τα προβλήματα της περιφέρειας χωρίς να τα χρησιμοποιούσαμε ως δικαιολογία αλλά προσπαθούσαμε να βελτιωθούμε. Σήμερα ήταν δύσκολα χωρίς τον Διαμαντίδη. Προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να είναι μαζί μας. Θα είναι ελπίζουμε σύντομα μαζί μας. Παρά το κακό πρώτο παιχνίδι που είχαμε πριν τρεις μέρες. Πρέπει να είμαστε μαζί και στο σύστημά μας για να μπορέσουμε να κοντράρουμε τις καλύτερες ομάδες. Η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι ότι έχει καλά παιδιά. Θέλω να χτίζω την ψυχολογία της ομάδας για το άμεσο και το μακρινό μέλλον. Αυτό που είπε ο Καλάθης καλύπτει όλη την ομάδα. Και θέλω να προσθέσω ότι όταν η ομάδα δεν λειτουργεί καλά πρέπει να αντικαθίσταται ο προπονητής, οι ηγέτες και τα κορυφαία πρόσωπα μιας ομάδας και όχι ο τρίτος βοηθός. Η δομή της ομάδας είναι τέτοια.»

 

Για την απόκτηση του Μαρκίζ Χέινς και τι θα προσθέσει:

«Έχει ταλέντο και αθλητικότητα, ‘’πείνα’’, ένας παίκτης που έχει να δείξει πολλά και χρειάζεται καλό περιβάλλον και χώρο για να δείξει αυτά που μπορεί και να εκφράσει το παιχνίδι. Θέλουμε έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά. Καλό δημιουργό, καλό εκτελεστή με ταλέντο, καλό στο ένας εναντίον ενός, έχοντας επιθυμία και δυνατότητες για να μας ξεκολλάει προσφέροντας κάτι διαφορετικό».