• NCAA
  • Posted

"Έφυγε" ο Ταρκάνιαν

tarkanian

Το φεγγάρι που διανύουμε δεν είναι καλό για το NCAA. Μετά τον Ντιν Σμιθ, έφυγε από τη ζωή ένας ακόμα σπουδαίος προπονητής. Ο πρωταθλητής του 1990 με το UNLV, Τζέρι Ταρκάνιαν.

Ο Τζέρι Ταρκάνιαν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας τον τελευταίο χρόνο, διάστημα κατά το οποίο νοσηλεύτηκε τρεις φορές πριν πεθάνει τελικά το απόγευμα της Τετάρτης 11/2 σε ηλικία 84 ετών. Συνέδεσε το όνομά του με το πανεπιστήμιο UNLV, στο οποίο έμεινε 19 χρόνια σημειώνοντας ρεκόρ 509-105 και φτιάχνοντας τη μεγάλη ομάδα των αρχών της δεκαετίας του '90 με πρωταγωνιστές τους Λάρι Τζόνσον, Στέισι Όγκμον, Γκρεγκ Άντονι και Άντερσον Χαντ. Η ομάδα αυτή έπαιξε σε δύο διαδοχικούς τελικούς κερδίζοντας τον τίτλο το 1990 και χάνοντας από το Ντιουκ του Σιζέφσκι το 1991.

Τα επόμενα χρόνια ο Ταρκάνιαν έμπλεξε και σε ορισμένα σκάνδαλα που αφορούσαν το recruiting, με αποτέλεσμα να φύγει από το UNLV και να πάει στο Φρέσνο Στέιτ, με το οποίο έπαιξε δύο φορές στο τελικό τουρνουά του NCAA. Ο τελικός απολογισμός του στο κολεγιακό πρωτάθλημα ήταν 729-201 (12ος όλων των εποχών) και σήμα κατατεθέν του ήταν η πετσέτα την οποία κρατούσε συνέχεια και μασούσε...