• NCAA
  • Posted

Στον θρόνο το Λούισβιλ

Το Λούισβιλ κατέκτησε το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ επικρατώντας στον μεγάλο τελικό απέναντι στο Μίσιγκαν με 82-76. Ο Ρικ Πιτίνο πανηγύρισε για δεύτερη φορά την πρώτη θέση στο NCAA –η πρώτη ήταν ως τεχνικός του Κεντάκι- ενώ για το κολέγιο που κοουτσάρει, αυτή ήταν η τρίτη επιτυχία συνολικά και η πρώτη μετά το 1986! Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί κι επίσημα η είσοδός του στο Hall Of Fame.

Πλέον ο πολύπειρος προπονητής έγραψε ιστορία, καθώς κανείς άλλος στο παρελθόν δεν είχε κερδίσει τον τίτλο με δύο διαφορετικά πανεπιστήμια.

Όσον αφορά τον αγώνα, οι Κάρντιναλς έχαναν με δώδεκα πόντους λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι ανατροπές όμως είναι το δυνατό τους σημείο, καθώς επιστρέφοντας για έβδομη φορά φέτος από διψήφια εις βάρος τους διαφορά κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Κορυφαίος των θριαμβευτών αλλά και καλύτερος ολόκληρης της σεζόν στο NCAA αναδείχθηκε το μεγάλο αστέρι του Λούισβιλ, Λουκ Χάνκοκ. Στον τελικό σταμάτησε στους 22 πόντους με 5/5 τρίποντα. Εξαιρετικός ο Πέιτον Σίβα με 18, ενώ 15 πόντοι και 13 ριμπάουντ ήταν η προσφορά του Τσέιν Μπεάναν.

Από την πλευρά των Γούλβερινς ο Τρέι Μπερκ ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 24 πόντους, ενώ 17 πρόσθεσε ο Σπάικ Όλμπρεχτ, με τους 13 πόντους που σημείωσαν Γκλεν Ρόμπινσον ΙΙΙ και Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ να μην είναι αρκετοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Λούισβιλ αφιέρωσαν την επιτυχία τους στον συμπαίκτη τους και μεγάλο άτυχο, Κέβιν Ουέαρ (στη φωτό κάτω). Ο τελευταίος στον προημιτελικό κόντρα στο Ντιουκ έσπασε το πόδι του σε μία σκηνή που σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά βρέθηκε στην Ατλάντα για να εμψυχώσει τους Κάρντιναλς και χάρηκε μαζί τους.