• NCAA
  • Posted

To Wichita... σοκάρει

 
Το δικό τους… American Dream ζουν, μια χούφτα πιτσιρικάδες από τη Wichita και φυσικά ένα άσημο πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό της διάκρισης στους τελικούς του NCAA. Επί του παρόντος, φρόντισαν να γράψουν τα ονόματά τους στο πάνθεον της ιστορίας του κολεγιακού πρωταθλήματος αποκλείοντας τα «σκυλιά» του Γκονζάγκα!
 
Δεν πρόκειται απλά για έκπληξη… Αλλά για έκπληξη μεγατόνων. Ήταν μόλις η 5η φορά – τα τελευταία 28 χρόνια – που το Νο1 στην κατάταξη του κολεγιακού πρωταθλήματος αποκλείστηκε στη φάση των «32» της διοργάνωσης. Κι έτυχε να συμβεί στην ομάδα του Κέβιν Πάνγκος. «Τα σκυλιά δεν δάγκωναν», σχολίασε ο αμερικανικός Τύπος ο οποίος προχώρησε σε αρκετά λογοπαίγνια. «Το παρατσούκλι του Wichita είναι… Shockers. Και είναι αλήθεια ότι σόκαραν τους πάντες».
 
Το Γκονζάγκα – ως Νο1 στην κατάταξη του κολεγιακού πρωταθλήματος – έπαθε… ό,τι είχε πάθει το Κάνσας το 2010 ή το Στάνφορντ το 2004 ή ακόμη το Νορθ Καρολάινα το 2004. «Τους έβλεπε να σουτάρουν… Ήταν η μέρα τους. Δεν έχαναν σουτ», σχολίασε ο Πάνγκος. 14 τρίποντα πέτυχαν οι παίκτες του Wichita, τρία από αυτά στα τελευταία 5-6 λεπτά του αγώνα. Η μάχη ήταν πολύ σκληρή και ως χαρακτηριστικό γεγονός, χρησιμοποιείται μια φάση του ξανθομάλλη αστέρα του Γκονζάγκα, Κέλι Ολινικ. Σε μια προσπάθειά του στην επίθεση, του έφυγε το δεξί παπούτσι. Δεν έχασε χρόνο για να το αναζητήσει, αλλά συνέχισε το παιχνίδι του, ξυπόλητος!
 
Στην Ελλάδα, δεν γνωρίζουμε πολλά για το Wichita State. Παρότι δύο τελειόφοιτοι του συγκεκριμένου πανεπιστημίου έπαιξαν στην χώρα μας. Τα όνομά τους εντάσσονται μάλιστα στο top 10 των Αμερικανών παικτών που αγωνίστηκαν στην ελληνική Α1, τη δεκαετία του ’90. Πρόκειται για τους κυρίους Εξέβιερ ΜακΝτάνιελ (Ηρακλής), Κλίφ Λέβινγκτον (ΠΑΟΚ). Ακόμη, από το Wichita τελευταία και ο Τζέιμι Άρνολντ που ένα φεγγάρι πέρασε από το Περιστέρι. Με τους Λέβινγκτον-ΜακΝτάνιελ στη σύνθεσή του, το Wichita είχε φθάσει στους «8» των τελικών του NCAA, ενώ μόλις μια φορά βρέθηκε στο Final Four όπου υπέστη βαριά ήττα από το UCLA. 
 
Οι αγώνες για τη φάση των «16»
Louisville-Oregon
Michigan State – Creighton/Duke
 
Michigan – Kansas/North Carolina
Minesota/Florida – San Diego State/Florida Gulf Coast
 
Wichita State – Ole Miss/Le Salle
Arizona – Iowa State/Ohio State
 
Syracuse - Indiana/Temple 
Marquette – Illinois/Miami