• NCAA
  • Posted

Οι επίγονοι του Τζόρνταν

north caroline shampionΌ, τι δεν κατάφερε το Νορθ Καρολάινα στον περυσινό τελικό του NCAA, το πέτυχε φέτος στο Φοίνιξ, νικώντας το Γκονζάκα με 71-65

. Είναι ο έκτος τίτλος που κοσμεί πλέον την τροπαιοθήκη του φημισμένου πανεπιστημίου, που ανέδειξε (μεταξύ των άλλων) τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη, Μάικλ Τζόρνταν και είχε μία θρυλική μορφή, τον επί 39 χρόνια προπονητή Ντιν Σμιθ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια σε ηλικία 83 ετών. 

Από το 2003 στον πάγκο του Νορθ Καρολάϊνα βρίσκεται ο Ρόι Ουίλιαμς, που έπαιξε μπάσκετ σ΄ αυτό το πανεπιστήμιο  και συγκαταλέγεται από χθες στη λίστα των πολυνικών προπονητών. Έφτασε τους τρεις τίτλους (2005, 2009, 2017) και ξεπέρασε τον Ντιν Σμιθ, που είχε δύο. Συγχρόνως, με την επιτυχία του αυτή, το Νορθ Καρολάινα υποσκέλισε το Ντιουκ και το Ιντιάνα (5 πρωταθλήματα) και είναι πίσω από το UCLA (11) και το Κεντάκι (8).

Ο τελικός μπορεί να μην ήταν τόσο υψηλού επιπέδου, όπως ο περυσινός, αλλά είχε συναρπαστική εξέλιξη και όλα κρίθηκαν στο τέλος.Καθοριστικό ήταν «γκολ-φάουλ του Τζάστιν Τζάκσον, 1΄40΄΄ πριν από το τέλος. Τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Τζόελ Μπέρι με 22 πόντους και 6 ασίστ.