• NCAA
  • Posted

«Προέχει το πρόγραμμα του Wake Forest»

mitoglou

Ο Κώστας Μήτογλου είναι ένας από τους παίκτες που έχουν «κεντρίσει» ήδη το ελληνικό ενδιαφέρον, αλλά ο ίδιος μιλώντας στον Θοδωρή Φελάνη ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του είναι το πρόγραμμα στο Wake Forest.

Του ΘΟΔΩΡΗ ΦΕΛΑΝΗ

Μετά από μια απαιτητική χρονιά με πολύ μπάσκετ αλλά και πολύ διάβασμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για λογαριασμό του Wake Forest University, ο Κώστας Μήτογλου ξεκουράζεται στη Θεσσαλονίκη απολαμβάνοντας στιγμές οικογενειακής γαλήνης. Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις, βελτίωσε το παιχνίδι του και ολοκλήρωσε τη χρονιά έχοντας 9,2 πόντους, 5,4 ριμπάουντ και 0,8 κοψίματα μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Ο Κώστας Μήτογλου περιγράφει σήμερα στο «Goal» τις εντυπώσεις του από τη 2η του σεζόν στο Wake Forest και δηλώνει ότι για την ώρα δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ευρώπη. «Μας πίκρανε η ήττα από το Βιρτζίνια» «Η φετινή χρονιά για την ομάδα ήταν μέτρια. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, μπήκαμε στις top 25 ομάδες στα πρώτα 10 παιχνίδια αλλά στη διάρκεια της σεζόν είχαμε πολλούς τραυματισμούς με αποτέλεσμα αυτό να αλλάξει τους αγωνιστικούς μας ρυθμούς. Αυτό μας έκανε να χάσουμε κάποια κρίσιμα παιχνίδια οπότε δεν πήραμε αυτό που περιμέναμε. Το παιχνίδι που μας πίκρανε περισσότερο ήταν η ήττα από το Βιρτζίνια. Ηταν ένα πολύ κρίσιμο και καθοριστικό για την πορεία μας ματς, το οποίο χάσαμε στην έδρα μας με buzzer beater τρίποντο. Μας πόνεσε πολύ διότι χάσαμε για έναν πόντο» λέει.

Οι καλές εμφανίσεις με Ιντιάνα και Ντιουκ Για τον ίδιο λέει: «Νιώθω αρκετά ικανοποιημένος, έχω βελτιώσει κάποια κομμάτια του παιχνιδιού μου, αλλά σίγουρα υπάρχουν και αρκετοί τομείς που θέλουν βελτίωση και ευελπιστώ ότι με τη δουλειά θα τα καταφέρω. Κάνω μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθω σε αυτά που μου ζητούν οι κόουτς και πιστεύω ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα είμαι έτοιμος να βγάλω πιο πολλά πράγματα στο γήπεδο». Απέναντι στο Ντιουκ του θρυλικού Μάικ Σιζέφσκι φέτος ο Μήτογλου είχε 7 πόντους, 12 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ κόντρα στο Ιντιάνα τέλειωσε το ματς με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. «Αυτές ήταν δυο από τις καλύτερές μου στιγμές φέτος γιατί αισθάνθηκα ότι βοήθησα πολύ την ομάδα σε όλους τους τομείς».

Αν έχει να θυμάται κάτι από τη χρονιά που έφυγε, ήταν η συνάντησή του με δυο NBAers, απόφοιτους του Wake Forest. «Συνάντησα τους Τιμ Ντάνκαν και Κρις Πολ με τους οποίους κάναμε και προπόνηση. Μίλησα μαζί τους και μου έδωσαν πολλές συμβουλές».

Σχετικά με το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο της επιστροφής, εφόσον υπάρξουν προτάσεις από Ελλάδα ή αλλού στην Ευρώπη, δηλώνει: «Δεν σκέφτομαι προς το παρόν κάτι τέτοιο, αυτό που προέχει είναι η συνέχεια του προγράμματος που έχω μπει, η σκέψη μου βρίσκεται στο αμερικάνικο πρόγραμμα που ακολουθώ».

«Συγχαρητήρια στον Αρη»

Ο πρώην παίκτης του Αρη αναφερόμενος στην καλή πορεία των «κιτρίνων» φέτος είπε: «Η προπονητική πείρα του κόουτς Πρίφτη και η χημεία που έφτιαξε στην ομάδα έδωσαν άλλη δυναμική στον Αρη κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πετύχει δυο νίκες στην έδρα του απέναντι στον Παναθηναϊκό, τις οποίες κανείς ίσως δεν περίμενε πως θα μπορούσε να κάνει. Συγχαρητήρια στον Αρη για την πορεία του». Πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς το Wake Forest θα επισκεφθεί τις Μπαχάμες για παιχνίδια, ενώ θα συμμετάσχει και σε ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά.

ΠΗΓΗ: GOAL