• NCAA
  • Posted

Πρόκριση για Ντόρσεϊ και Όγκαστ στην «March Madness» (vid)

dorsey1

Ελληνικό χρώμα θα συνεχίσει να έχει η «τρέλα του Μαρτίου» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού! Το κολεγιακό πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική του ευθεία και οι δικοί μας εκπρόσωποι βγάζουν ασπροπρόσωπη τη χώρα τους!

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με το πανεπιστήμιο του Ορεγκον και ο Ζακ Ογκαστ με το Νοτρ Νταμ συνέχισαν στα ημιτελικά των περιφερειών τους και έβαλαν πλώρη για το μεγάλο ραντεβού στο Χιούστον για το φετινό φάιναλ φορ του NCAA.

Το Ορεγκον (νούμερο 1) επικράτησε του Σεντ Τζόζεφ (νούμερο 8) με 69-64 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της Δύσης που διεξάγονται στο Αναχάιμ. Εκεί όπου περιμένει το διάσημο Ντιουκ του Μάικ Σιζέφσκι. Ο Ντόρσεϊ ήταν από τους καλύτερους των νικητών (αν και άστοχος) έχοντας 14 πόντους με 2/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 4/5 βολές και 7 ριμπάουντ.

Αντίστοιχα, το Νοτρ Νταμ (νούμερο 6) χρειάστηκε ένα φόλοου στην εκπνοή για να κάμψει την αντίσταση του Στεφ Οστιν (νούμερο 14) και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της Ανατολικής Περιφέρειας (στην Φιλαντέλφια) με 76-75. Μάλιστα ο Ζακ Ογκαστ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές, αλλά λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος.

Αν και τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους (8/9 δίποντα, 0/2 βολές) και 15 ριμπάουντ ήταν εκείνος που αστόχησε στο τελευταίο λέιπ απ πριν έρθει ως από... μηχανής Θεός ο Ρεξ Πφλούγκερ για το νικητήριο φόλοου. Επόμενος αντίπαλος του Νοτρ Νταμ το Γουινσκόνσιν/Ξαβιέ (νούμερο 7).

auguste2

auguste1

Η πρόκριση του Νοτρ Νταμ του Ζακ Ογκαστ

Η πρόκριση του Ορεγκον του Τάιλερ Ντόρσεϊ