• NBA
  • Posted

Αγωνία για τον τραυματισμό του Γιάννη, ισοφάρισαν οι Χοκς (vid)

antetokounmpo1

O σοκαριστικός τραυματισμός του Γιάννη Αντετοκούνμπο σημάδεψε το Game 4, εκεί όπου οι Χοκς έκαναν... πάρτι παρά την απουσία του Τρέι Γιανγκ και επικράτησαν με 110-88 κάνοντας το 2-2 στους τελικούς της Ανατολής.

Οι Μπακς γνώρισαν την ήττα από τους Χοκς που κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα στην State Farm Arena ωστόσο το ζήτημα έχει να κάνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο! Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για το Μιλγουόκι που έβλεπε τους Μπογκντάνοβιτς και Ουίλιαμς να μπαίνουν στα... παπούτσια του απόντα Τρέι Γιανγκ όταν ο Greek Freak προσγειώθηκε πολύ άσχημα στο παρκέ στα 7' για το τέλος της τρίτης περιόδου, μένοντας εκεί για αρκετή ώρα και πιάνοντας το γόνατό του, δίχως να επιστρέψει ξανά στο ματς. Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει πως ο Αντετοκούνμπο υπέστη υπερέκταση και πλέον μένει να φανεί το μέγεθος της ζημιάς και αν θα επιστρέψει στα playoffs.

Ο αγώνας

Η Ατλάντα παρατάχθηκε κόντρα στους Μπακς δίχως τον Τρέι Γιανγκ που της προσφέρει φέτος 29.8 πόντους και 9.5 ασίστ μ.ό. στα playoffs ωστόσο διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με απόλυτη υπεροχή και κυρίαρχη εμφάνιση, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Λου Ουίλιαμς. Ο Κλιντ Καπέλα τελείωσε τη φάση με κάρφωμα για το 10-2 ενώ ο Ουίλιαμς ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα, κάνοντας το 15-5 στο 6'.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 25-22 για τους γηπεδούχους απέναντι στο Μιλγουόκι που στηρίχθηκε επιθετικά στον Πι Τζέι Τάκερ. Το Μιλγουόκι προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά όμως οι Χοκς πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 51-38, ελέγχοντας απόλυτα το ματς. Η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι έγινε στο 29', όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήδηξε για να κόψει ένα κάρφωμα του Κλιντ Καπέλα όμως προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ και το αριστερό γόνατό του λύγισε, πριν αποχωρήσει για τα αποδυτήρια με τη βοήθεια του αδελφού του Θανάση!

Ο Greek Freak επέστρεψε προσωρινά στον πάγκο του Μιλγουόκι όμως πήγε ξανά στα αποδυτήρια στο πρώτο timeout. Ακολούθως οι Μπακς ενημέρωσαν πως ο Έλληνας σούπερ σταρ υπέστη υπερέκταση ωστόσο το μέγεθος της ζημιάς θα φανεί τις επόμενες ώρες... Από εκείνο το σημείο (52-62), οι Χοκς έκαναν επιμέρους σκορ 12-2 και προηγήθηκαν με +20 όταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς διαμόρφωσε το 74-54! Τα «Γεράκια» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με τον Γιανγκ να πανηγυρίζει από τον πάγκο το τελικό 110-88. Η σειρά μεταφέρεται τα ξημερώματα της Παρασκευής 2/7 στο Μιλγουόκι.

Τα δωδεκάλεπτα: 25-22, 51-38, 62-87, 110-88.

110

88