• NBA
  • Posted

Αντετοκούνμπο: «Ξέρω ότι οι Έλληνες με στηρίζουν, τρομακτικό να μεγαλώνεις παιδί στις ΗΠΑ»

giannis bucks

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και στον ρατσισμό που πρέπει να εξαλειφθεί, ενώ στάθηκε και στη στήριξη από τους Έλληνες.

Εντυπωσιακός ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Game 5 με τους Μάτζικ, και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του, ενώ μπήκε στην ίδια κουβέντα με τον Έλτζιν Μπέιλορ.

Μετά το ματς, ο ηγέτης του Μιλγουόκι όπως αναμενόταν δεν στάθηκε στο παιχνίδι, αλλά σε όλο αυτό που γίνεται στις ΗΠΑ και τον ρατσισμό που υπάρχει στην χώρα.

Ο Greek Freak τόνισε πως ήταν κάτι μεγάλο η απόφαση να μην κατέβει η ομάδα του στο ματς με το Ορλάντο και να κάνει μποϊκοτάζ, ενώ πρόσθεσε πως είναι τρομακτικό να μεγαλώνει κάποιος παιδί στις ΗΠΑ.

«Οι άνθρωποι φοβούνται να περπατίσουν στους δρόμους των ΗΠΑ εξαιτίας του χρώματος. Φοβάσαι για τη ζωή σου. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Έγινα μπαμπάς και συζήτησα με την κοπέλα για όλο αυτό. Είναι τρομακτικό. Τρομακτικό να μεγαλώνεις παιδί στις ΗΠΑ. Δεν θα έπρεπε να φοβάμαι κάθε φορά που περπατώ στον δρόμο με την οικογένεια μου. Πρέπει να ενημερώνομαι όσο περισσότερο μπορώ», ήταν τα λόγια του.

Για τη συνομιλία με τον πατέρα του Μπλέικ είπε: «Βρήκαμε το τηλέφωνο της οικογένειας του Μπλέικ και μιλήσαμε. Μιλήσαμε με τον πατέρα του, ο οποίος έκλαιγε όταν μας έλεγε πόσο σημαντική ήταν για την οικογένεια του η απόφαση που πήραμε να μην κατέβουμε εκείνη την μέρα. Αυτό είναι πιο σημαντικό για το μπάσκετ».

Για τον αντίκτυπο της ιστορικής απόφασης των Μπακς και στην Ελλάδα «Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει στην Ελλάδα. Δεν είμαι ούτε Facebook, ούτε Instagram, ούτε Twitter. Είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μας εδώ στο Ορλάντο. Σίγουρα ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που στηρίζουν εμένα, την οικογένειά μου και την ομάδα, αλλά δεν έχω δει τα μηνύματα που μου έχουν έρθει».